Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών

Μέλη του κυκλώματος εκβιαστών οδηγούνται στον ανακριτή για να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα που σύμφωνα με τις αρχές, αριθμεί τουλάχιστον 37 μέλη και φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο τρεις βαρυποινίτες.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Μέλη του κυκλώματος εκβιαστών οδηγούνται στον ανακριτή για να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα που σύμφωνα με τις αρχές, αριθμεί τουλάχιστον 37 μέλη και φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο τρεις βαρυποινίτες. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Οι πρώτοι 6 κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα και αρνήθηκαν την εμπλοκή τους. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα - ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για το αποκαλούμενο κύκλωμα των μπράβων.

Μόνο η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, θα πρέπει να καταβάλει ως εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, ενώ οι κατηγορούμενοι Ευστάθιος Πανάγου που αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων, Σαίντ Αφσαργιαν που κατηγορείται για εκρήξεις, Γεώργιος Βερεσές που κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου με τους περιοριστικούς όρους, κατά περίσταση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Δυο γέροντες που είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά δηλώνουν οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου στην απολογία τους για τις κατηγορίες της επίταξης σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος και εκρήξεις.

Ο Νίκος Σκαφτούρος υποστηρίζει:

"Αρνούμαι τις κατηγορίες ως αβάσιμες δεδομένου ότι καμία σχέση δεν έχω τόσο εγώ όσο και η 70χρονη σύντροφός μου με την υπόθεση. Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή είναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές.

Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη Σκαφτούρου που να προέρχονται από παράνομες πράξεις. Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άκης Τσοχατζόπουλος: Όσα ακούστηκαν δεν με αφορούν. Είναι λόγια του αέρα

Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα εκβιαστών

SHARE:

24Media Network