ΕΛΤΑ: Στα τρία διασπασμένη η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία

ΕΛΤΑ: Στα τρία διασπασμένη η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία
Μείωση του εργασιακού κόστους στα ΕΛΤΑ με στόχο την αναζήτηση επενδυτή προβλέπει η κυβερνητική τροπολογία - μαμούθ που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή Eurokinissi

Η συνδικαλιστική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος στα ΕΛΤΑ είναι πολυδιασπασμένη την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει τα θέλω της στον οργανισμό.

H προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει τα θέλω της σε ότι αφορά τον ΕΛΤΑ και το μέλλον του (όπως αυτή εκφράστηκε στην τροπολογία που κατετέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή) βρίσκει τον οργανισμό σε περίεργη κατάσταση σε ότι αφορά το συνδικαλιστικό τοπίο.

Αυτή αφορά περισσότερο τη συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ στα ΕΛΤΑ η οποία είναι διασπασμένη σε τρία διαφορετικά κομμάτια, διάσπαση η οποία επισημοποιήθηκε στο συνέδριο της ομοσπονδίας των ταχυδρομικών τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Και οι τρεις “συνιστώσες” της ΔΑΚΕ φέρονται να στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την χρηματοδότηση του οργανισμού όχι όμως και το ειδικότερο σχέδιο που έρχεται “πακέτο” με τα χρήματα (εθελούσια έξοδος, αλλαγή στον τρόπο προσλήψεων κτλ). Υπάρχει, κοντολογίς μία στάση επαμφοτερίζουσα που κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τελική της κατάληξη.

Την πλειοψηφία πάντως στην Ομοσπονδία εξακολουθεί να διατηρεί η ΠΑΣΚΕ η οποία τίθεται εναντίον του συνόλου του κυβερνητικού σχεδίου, όπως διαφάνηκε και στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ την Τετάρτη.

Απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο βρίσκονται επίσης οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που διαθέτουν σημαντικό αριθμό δυνάμεων.

Η πολυδιάσπαση της ΔΑΚΕ πάντως δεν είναι καλός οιωνός για τις κυβερνητικές επιδιώξεις που έτσι και αλλιώς συναντούν μέχρι στιγμής πολύ μεγάλες αντιδράσεις τόσο στο συνδικαλιστικό κίνημα όσο και στη Βουλή όπως παρατηρήθηκε και στη συζήτηση για την επίμαχη τροπολογία των κκ Σταϊκούρα και Πιερρακάκη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα