Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας
greek police Eurokinissi

Δεν εντοπίστηκε τυχόν εμπρηστικός μηχανισμός - Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από περιέλουση εύφλεκτου υγρού

Ζημιές και μαύρισμα στην είσοδο των γραφείων της Αφγανικής κοινότητας που στεγάζονται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Χαλκοκονδύλη 35, στο κέντρο της Αθήνας, προκλήθηκαν από φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, εξωτερικά της πόρτας των γραφείων.

Η φωτιά έσβησε αμέσως και δεν προκλήθηκε τυχόν τραυματισμός. Από κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας που μετέβηκε στο σημείο και ερευνά το περιστατικό, δεν εντοπίστηκε τυχόν εμπρηστικός μηχανισμός και πιθανόν η φωτιά εξωτερικά της πόρτας των γραφείων να μπήκε με περιέλουση εύφλεκτου υγρού.

Καταδίκη από τον δήμο Αθηναίων

Τον αποτροπιασμό, την καταδίκη του αλλά και την αποφασιστικότητά του απέναντι στην ακροδεξιά βία και απειλή, εκφράζει ο δήμος Αθηναίων για τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας, στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Την ώρα που η Ευρώπη εξαίρει τον ρόλο της Αθήνας στη διαχείριση του προσφυγικού, την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης, ασφάλειας και αταλάντευτης στάσης απέναντι στον ξενόφοβο εξτρεμισμό και μία μέρα μετά την παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων, παραφυάδες της νεοναζιστικής οργάνωσης επιτίθενται και καίνε την είσοδο των γραφείων της αφγανικής κοινότητας», τονίζει σε ανακοίνωση του ο δήμος Αθηναίων. Υπογραμμίζει δε, ότι «είναι χρέος των αστυνομικών αρχών, οι δράστες άμεσα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να λογοδοτήσουν στους θεσμούς της συντεταγμένης δημοκρατικής πολιτείας, που τόσο απεχθάνονται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα