Eμβόλιο AstraZeneca: “Δεν μετάνιωσα, αλλά αν είχα την ευκαρία δεν θα το έκανα” λέει ο 35χρονος

Eμβόλιο AstraZeneca: “Δεν μετάνιωσα, αλλά αν είχα την ευκαρία δεν θα το έκανα” λέει ο 35χρονος
Νοσηλευτής ετοιμάζει το εμβόλιο της AstraZeneca 2021 @ Alessandra Tarantino / Associated Press

Ερωτηθείς για την περιπέτειά του μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, ο 35χρονος δήλωσε: "Δεν μετάνιωσα που το έκανα αλλά εάν είχαν την ευκαιρία τώρα δεν θα το έκανα"..

Δεύτερη θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος από την Ιεράπετρα που είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

O 35χρονος εμφάνισε συμπτώματα θρόμβωσης 11 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και υπεβλήθη σε χειρουργείο, ενώ κινδύνευσε να χάσει το πόδι του.

Χθες, Κυριακή, υπέστη θρόμβωση στις καρωτίδες και υπεβλήθη δεύτερη φορά σε επέμβαση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

“Δεν μετάνιωσα που το έκανα αλλά εάν είχαν την ευκαιρία τώρα δεν θα το έκανα” δήλωσε ο 35χρονος το πρωί της Δευτέρας (17/5) σε δηλώσεις του στο MEGA. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο, γεγονός που παραδέχτηκε όπως λέει και ο διοικητής του νοσοκομείου.

Δείτε τις δηλώσεις του από το 07.41′ και μετά:

Στη δεύτερη περιπέτεια υγείας του 35χρονου αναφέρθηκε και ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως τόνισε δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία, χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν συνδέονται τα επεισόδια με το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε: “Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαδικασία. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει για να αποδειχθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο. Δεν το αποκλείουμε πάντως. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι”.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε  ο κ. Χαλκιαδάκης, κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές, για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, αλλά αναμένονται απαντήσεις κι άλλων ελέγχων.

Ως προς την πορεία της υγείας του 35χρονου, τόνισε ότι είναι καλά και από πλευράς του κάτω μέλους του και από πλευράς της επέμβασης στην καρωτίδα.

Το χρονικό

Ο 35χρονος έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4) το εμβόλιο της AstraZeneca. Είχε, αρχικά, τα συνηθισμένα συμπτώματα, όμως πέρασαν.

Μέσα σε 11 μέρες, στις 10 Μαΐου, εμφάνισε μια πολύ σοβαρή θρόμβωση, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι.

Ο άνδρας ήταν υγιέστατος, αθλητής και δεν είχε ιστορικό.

Το μεσημέρι της Κυριακής (16/5) παρουσίασε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και εισήχθη ξανά σε πολύωρο χειρουργείο.

Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η ανησυχία είναι μεγάλη. Οι γιατροί που τον εξέτασαν συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό με το εμβόλιο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα