Εμβόλιο κορονοϊού: 60.000 ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης για την ερχόμενη Κυριακή

Εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας"
Εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" INTIME NEWS

Αυξητικό ρυθμό παρουσιάζουν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, με τις κενές θέσεις μόνο για την Κυριακή 5/12 να ανέρχονται στις 60.000.

Η απειλή προστίμου των 100 ευρώ για τους άνω των 60 που παραμένουν ανεμβολίαστοι φαίνεται πως έχει οδηγήσει αρκετούς συμπολίτες μας να προγραμματίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, είτε όσον αφορά στην πρώτη είτε στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κινητικότητα στα εμβολιαστικά κέντρα παρουσιάζει αύξηση, καθώς μόνο την ερχόμενη Κυριακή (5/12) έχουν ανοίξει 60.000 νέα slots για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης.

ADVERTISING

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, πραγματοποιήθηκαν 92.736 ραντεβού εμβολιασμού εκ των οποίων 15.481 αφορούν στην πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ 66.572 αναφέρονται στην τρίτη αναμνηστική δόση.

«Ανοίξαμε 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό για πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για την πρώτη δόση από τους πολίτες άνω των 60 ετών, τονίζοντας πως κλείστηκαν ήδη 25.000 ραντεβού, ενώ αυτοί που πρέπει ακόμη να κλείσουν ραντεβού φτάνουν τους 493.000. Όπως επεσήμανε, μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Εμβόλιο κορονοϊού

24Media Network