Εμβόλιο κορονοϊου: Τρίτη δόση στους 3 μήνες μετά τη δεύτερη για τους 18 και άνω

Εμβόλιο κορονοϊου: Τρίτη δόση στους 3 μήνες μετά τη δεύτερη για τους 18 και άνω
Shutterstock

Τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τους 18 και άνω στους τρεις μήνες ανακοίνωσε στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα.

Έκτακτη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας.

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για το κλείσιμο ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊού σε πολίτες άνω των 18 ετών απόψε το βράδυ 3 Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση οι δικαιούχοι είναι περίπου 2 εκατομμύρια.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών η οποία συνεδρίασε νωρίτερα και η οποία έλαβε υπόψη της κυρίως την επερχόμενη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον και την νέα έκρηξη της Πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Υπουργός Υγείας για τα νέα μέτρα, ο γενικός γραμματέας είχε αναφέρει ότι “η δυναμικότητα εμβολιασμών του Δεκεμβρίου, ειδικά μετά τις κινήσεις που έχουμε κάνει τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας εμβολιαστικά κέντρα ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Έτσι το Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ραντεβού. Άρα έχουμε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο διαθέσιμα ραντεβού και μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα, αυξάνοντας τη δυναμικότητα του Δεκεμβρίου”.

“Επιχειρησιακά, όπως έχω ήδη αναφέρει τους αριθμούς, έχουμε τη δυνατότητα να το στηρίξουμε αυτό και μάλιστα όλα τα άτομα, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου, να μπορούν να έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση εντός του Ιανουαρίου, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά προϊδεάζοντας για την εξέλιξη αυτή.

Τόνισε πάντως ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης στους εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, έτσι ώστε κάποιος ο οποίος θέλει να κλείνει ραντεβού πρώτης δόσης να μπορεί να βρίσκει εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων σε σχέση με τα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης που και αυτά δεν πηγαίνουν μακριά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα