Ενεργοποιήθηκε το 112: Εντολή άμεσης εκκένωσης σε άλλους τρεις οικισμούς

Ενεργοποιήθηκε το 112: Εντολή άμεσης εκκένωσης σε άλλους τρεις οικισμούς
Κατεστραμμένο σπίτι από την πυρκαγιά στην Κορινθία AP

Η απότομη επιδείνωση και ενίσχυση των ανέμων όπως και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους σπρώχνει την φωτιά πλέον προς Μέγαρα και την έχει σπάσει σε δύο μεγάλα ανεξέλεγκτα μέτωπα σε Χάνι Δερβένι και Πευκενέα-Δόθηκε εντολή άμεσης απομάκρυνσης των κατοίκων και αυτών των περιοχών

Ενεργοποιήθηκε το «112» και δόθηκε εντολή άμεσης απομάκρυνσης των πολιτών από τις περιοχές Χάνι Δερβένι, Άνω και Κάτω Πευκενέα στα Γεράνια εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνος της Κορινθίας.

Η απότομη επιδείνωση και ενίσχυση των ανέμων όπως και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους σπρώχνει την φωτιά πλέον προς Μέγαρα και την έχει σπάσει σε δύο μεγάλα ανεξέλεγκτα μέτωπα σε Χάνι Δερβένι και Πευκενέα με τους ανέμους να που πνέουν πλέον στην περιοχή να κυμαίνονται μεταξύ 6-8 μποφόρ και αργότερα να αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση.

Πλέον είναι ελάχιστα έως αδύνατα αυτά που μπορούν να προσφέρουν τα αεροσκάφη αφού δεν μπορούν να επιχειρήσουν αποδοτικά με τέτοιους ανέμους. Γίνεται ανασύνταξη των χερσαίων δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν τα δύο αυτά μέτωπα και έχουν προωθηθεί μηχανήματα έργου στις πλαγιές και στα σημεία που υπάρχουν καλλιέργειες σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πορεία της καταστροφικής φωτιάς προς τα Μέγαρα.

Με έναν πρόχειρο και όχι επίσημο απολογισμό, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν πως έως τώρα έχουν καεί 18.000-20.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Από τα μεσάνυχτα με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διενέργεια έρευνας. Επικεφαλής των ισχυρότατων δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο έχει τεθεί ο ίδιος ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Από τη νύχτα έως τώρα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Μάζι, Παρασκευά, Αλεποχώρι και οι Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής. Υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε τουλάχιστον 2-3 σπίτια της περιοχής.

Με τις ενισχύσεις που έγιναν από το πρωί, πλέον στην περιοχή επιχειρούν συνολικά και από διάφορες περιοχές, 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 8 αεροσκάφη Canadair, 9 αεροσκάφη PZL, ένα ελικόπτερο CHINOOK και δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. για συντονισμό από αέρος. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό -Ψάθα ρεύμα προς Ψάθα, στο Αλεποχώρι προς Σχίνο, στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 21ο χλμ προς το Αλεποχώρι, στον κόμβο Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα