Καταδικάστηκαν ο οδηγός και οι συνοδοί που ξέχασαν 3χρονο αγοράκι μέσα σε σχολικό λεωφορείο

Καταδικάστηκαν ο οδηγός και οι συνοδοί που ξέχασαν 3χρονο αγοράκι μέσα σε σχολικό λεωφορείο
Αστυνομικός έλεγχος σε σχολικό λεωφορείο Eurokinissi

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον οδηγό και τους συνοδούς του σχολικού λεωφορείου που στα τέλη Οκτώβρη ξέχασαν ένα τρίχρονο αγοράκι μέσα στο όχημα για τρεισήμισι ώρες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι ήταν παρόντες στη διαδικασία, καταδικάστηκαν για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση, με την οποία ζητήθηκε η ενοχή των τριών εμπλεκόμενων όχι μόνο για το αρχικό αδίκημα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του παιδιού, η οποία επεσήμανε ότι στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε είχε ανεβάσει ζάχαρο και είχαν πρηστεί οι αμυγδαλές του, ενώ αργότερα εμφάνισε έντονο στρες.

Πρόσθεσε δε πως μέχρι σήμερα νιώθει ανασφάλεια, θέλει πάντα κάποιον δίπλα του και έχει αναστατωθεί ο ύπνος του. Στο βήμα βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου μίλησε για ανθρώπινο λάθος, ενώ κάθε κατηγορούμενος απέδωσε κατά την απολογία του ευθύνες στους άλλους δύο.

«Με ενημέρωσαν οι συνοδοί ότι όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο. Δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω» είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του παιδιού.

Αντίστοιχα, η μία συνοδός υποστήριξε πως την ευθύνη να βάλει και να βγάλει τις ζώνες των παιδιών, την είχε η άλλη συνάδελφός της. «Εγώ κατέβηκα από το λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν. Τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί όλα τα παιδιά, μου είπε ναι. Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα κι εγώ το λεωφορείο, έπρεπε να ελέγξω κι εγώ» ανέφερε.

Τέλος, η δεύτερη συνοδός, αφού ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού, έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος: «Όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι. Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα