Γωγώ Φαρμάκη: Ένοχος ο Αλέξανδρος Αγγλούπας για τον πυροβολισμό – “Δεν είχα πρόθεση” είπε

Γωγώ Φαρμάκη: Ένοχος ο Αλέξανδρος Αγγλούπας  για τον πυροβολισμό – “Δεν είχα πρόθεση” είπε

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Αλ. Αγγλούπας για τον πυροβολισμό σε βάρος της αδελφής της Όλγας Φαρμάκη, Γωγούς, το Νοέμβριο του 2011. «Δεν είχε πρόθεση. Ήθελα να πάρω το σκύλο» είπε απολογούμενος στο δικαστήριο.

Σκηνές … Τέξας με όπλα, τσακωμούς και στη μέση το ερώτημα «ποιος θα πάρει το σκύλο» περιγράφηκαν στη δίκη με κατηγορούμενο τον Αλ. Αγγλούπα για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγούς Φαρμάκη, αδελφή της τότε φίλης του Όλγας, το Νοέμβριο του 2011. Η δίκη ολοκληρώθηκε σε κλίμα ηρεμίας, με τον επιχειρηματία να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μήνα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και οπλοχρησίας.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο μείωσε κατά πολύ την πρωτοβάθμια ποινή κάθειρξης 10, 5 ετών σε βάρος του Αλ. Αγγλούπα, αφού του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, ενώ το χορηγήθηκε και αναστολή. Παράλληλα, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, κάνοντας δεκτό πως ο καταδικασθείς προσπάθησε μετά τον πυροβολισμό να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του (άρθρο. 44 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα).

Απούσα από τη δικαστική αίθουσα η Όλγα Φαρμάκη, η οποία αν και βρισκόταν μπροστά στον πυροβολισμό, δεν κλήθηκε να καταθέσει, ενώ και στον πρώτο βαθμό η μάρτυρας βρισκόταν στο εξωτερικό, καθώς ήταν σε εξέλιξη το Survivor, στο οποίο είχε λάβει μέρος. Πάντως, τόσο το θύμα όσο και ο κατηγορούμενος επιχείρησαν, όπως και πρωτόδικα, να υποβαθμίσουν το περιστατικό, λέγοντας πως ο πυροβολισμός δεν ήταν εσκεμμένος, καθώς και ότι όλα ξεκίνησαν από ένα καθημερινό καβγά.

Μάλιστα, η Γωγώ Φαρμάκη «πήρε πίσω» όλα όσα είχε καταθέσει αρχικά, αποδίδοντας δόλο στον Αλ. Αγγλούπα, λέγοντας ουσιαστικά πως ήταν πικραμένη. Σήμερα, κατέθεσε στο δικαστήριο: «Αν ήθελε να με σκοτώσει, θα ξαναπυροβολούσε». «Εκείνο το βράδυ ο Αλέξης είχε πει ένα ψέμα στην Ολγα και υπάρχει ένταση. Της είχε πει ότι θα μείνει στο σπίτι και βγήκε έξω. Ο Αλέξης άρχισε να παίρνει τηλέφωνα την Ολγα, μετά εμένα και δεν απαντούσαμε. Κατά τις ‪6 το πρωί‬ ήρθε και για να μη γίνουμε ρεζίλι του άνοιξε. Υπήρχε ένταση αλλά δεν άκουγα τι έλεγαν. Ανέβηκε μετά η αδελφή μου και μου ζήτησε το σκυλάκι για να το πάρει ο Αλέξης. Της είπα «όχι» και ότι θα το πάρει την άλλη εβδομάδα που θα φύγω για Αμερική», ανέφερε η μάρτυρας εξηγώντας πως ήθελε το σκύλο για να «πικάρει» την αδελφή της.

Η στιγμή του πυροβολισμού

Η Γωγώ Φαρμάκη περιγράφοντας τον πυροβολισμό είπε: «Άκουσα να σπάνε κάτι ποτήρια. Ήμουν στη μέση της σκάλας. Του λέω τι θα γίνει; Εκείνος άρχισε να χτυπιέται, έσπρωξε το τραπεζάκι του σαλονιού και ανέβηκα στο δωμάτιο. Ανέβηκε κι εκείνος και το σκυλί δίπλα μου. Μια που κάθισα στο κρεβάτι, μια που ήρθε δίπλα μου, ακούω ένα μπαμ και βλέπω ένα πιστόλι να πέφτει κάτω. Παγώσαμε όλοι. Μετά ξεκίνησε τρελή κούρσα να με πάνε νοσοκομείο. Δε θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό. Είμαι σίγουρη μετά από 10 χρόνια. Ήρθε από πάνω μου για να πάρει το σκυλί. Δεν τον είδα ποτέ να βγάζει το όπλο. Δεν ξέρω να σας πω πως έγινε».

Πρόεδρος: Στις παλιές σας καταθέσεις λέτε ότι έβγαλε το όπλο.

Μάρτυρας: Η ιστορία είναι η ίδια. Εγώ ήμουν δύσκολα τότε. Πέρασα πολύ δύσκολα. Χρησιμοποίησα κάποιες εκφράσεις που στα 34 μου χρόνια δεν θα τις έλεγα. Αν ήθελε να με σκοτώσει θα ξανά πυροβολούσε.

Στον καβγά αναφέρθηκε εκτενώς και ο Αλεξ. Αγγλούπας κατά την απολογία του. «Η Γωγώ έκατσε στο κεφαλάρι του κρεβατιού ώστε να με αποτρέψει από το να πάρω το σκύλο και όταν έφτασα επάνω τέντωσε το πόδι, έκανα μια κίνηση, έβγαλα το σακάκι να βγάλω το όπλο για να το ακουμπήσω στο περβάζι και να πάρω το σκυλί. Εκείνη την ώρα που έβγαλα το όπλο ακούω ένα μπαμ μύρισε καμένο και λέει η Γεωργία «βγάζω αίμα». Εγώ ήμουν από πάνω της πήρα το όπλο να το ακουμπήσω στο περβάζι, είχα το πιστόλι στο παντελόνι και ήθελα να βγάλω το όπλο για να περάσω από πάνω της και να πάρω τον σκύλο. Ξαφνιάστηκα, μου έφυγε από τα χέρια, εκπυρσοκρότησε δεν κατάλαβα να πάτησα την σκανδάλη , να πιέστηκε; Ισως, τι να σας πω;».

Αποδεχόμενη όσα ανέφεραν και οι δύο πλευρές, η εισαγγελέας του δικαστηρίου σχολίασε σχετικά: «το να έχουν ειρηνεύσει τα πράγματα είναι καλό, αλλά δε γίνεται να κάνουμε τα άσπρα μαύρα» και πρότεινε την ενοχή του επιχειρηματία, ζητώντας ωστόσο ελαφρυντικές περιστάσεις. «Θεωρώ ενδεχόμενο το δόλο του κατηγορουμένου αλλά δέχομαι και τον ισχυρισμό του άρθρου 44 παρ.3 περί υπαναχώρησης, τον οποίο προτείνω να γίνει δεκτός από το δικαστήριο» κατέληξε στην αγόρευσή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα