Ένταση μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα

Ένταση μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα
ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΥΛΩΝΟΣ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, ενώ τώρα επικρατεί ηρεμία.

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης στις φυλακές του Αυλώνα με τους κρατούμενους να αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους. Αυτή την ώρα φαίνεται να επικρατεί ησυχία στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με απόλυτα πληροφορίες, τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των Αλβανών που βρίσκονται στο ισόγειο της φυλακής και των Αλγερινών που βρίσκονται στον β’ όροφο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στις φυλακές Αυλώνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νωρίτερα υπήρξαν επεισόδια μεταξύ κρατουμένων, τα οποία ωστόσο δεν ήταν γενικευμένα.Οι κρατούμενοι προχώρησαν στη ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δεν υπήρξε κανέναν τραυματισμός ενώ πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδουν ότι απειλήθηκε ο διευθυντής του Λυκείου από κρατούμενους οι οποίοι του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του, τονίζει: «Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως “πόλεμος” και ως “γενικευμένη εξέγερση!” Μάλιστα, κάποιοι εφηύραν μέχρι και “απειλή με μαχαίρι” στον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε.

Το αφήγημα του “χάους των φυλακών”, που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα. Καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα