Ένταση στα Γιαννιτσά: “Μπλόκο” κατοίκων σε πρόσφυγες

Ένταση στα Γιαννιτσά: “Μπλόκο” κατοίκων σε πρόσφυγες
Μεταφορά προσφύγων (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Στα Γιαννιτσά κάτοικοι επιτέθηκαν στο λεωφορείο αποπειράθηκαν να το εμποδίσουν να περάσει, χωρίς να τα καταφέρουν-Συνθήματα μίσους για τους μετανάστες.

Απίστευτες εικόνες που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τους εμπνευστές τους εκτυλίχθηκαν τη νύχτα και τα ξημερώματα σε Γιαννιτσά και Σέρρες σε βάρος λεωφορείων που μετέφεραν μετανάστες, στην πλειοψηφία τους οικογένειας, σε συμβεβλημένα ξενοδοχεία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις περιοχές αυτές.

Αν μη τι άλλο οι αντιδράσεις και οι εντάσεις που σημειώθηκαν ήταν εντελώς δυσανάλογες του αριθμού των μεταναστών που υποδέχονταν οι περιοχές αυτές ειδικά όταν τα νησιά και πολλές πόλεις της χώρας κινδυνεύουν να μετατραπούν σε γκέτο με ορισμένους να θεωρούν ότι εκείνοι δεν πρέπει να επηρεαστούν από ένα πρόβλημα που καλείται να λύσει ολόκληρη η χώρα και προφανώς όχι η μισή…

Στην περίπτωση των Γιαννιτσών, μισή ώρα μετά τις 10 το βράδυ, 40 κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία και έστησαν μπλόκο στο 5ο χλμ. της Εθνικής Οδού Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση λεωφορείου που μετέφερε 59 πρόσφυγες και μετανάστες στην πλειοψηφία τους οικογένειες από δομές των νησιών με τελικό προορισμό ξενοδοχείο της περιοχής.

Τελικά μετά από ένταση που δημιουργήθηκε στο μπλόκο με ορισμένους κατοίκους να καταφέρονται εναντίον του οδηγού του λεωφορείου, αυτό συνέχισε την πορεία του και μέσα από βοηθητικές οδούς κατέληξε στο ξενοδοχείο και αποβίβασε τον κόσμο. Οι κάτοικοι διαλύθηκαν τα ξημερώματα φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών…

Στις Σέρρες, στις τρεις τα ξημερώματα, 40 κάτοικοι έκαναν μπλόκο στα νέα Διόδια Στρυμωνικού για να εμποδίσουν λεωφορείου που μετέφερε 18 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με τελικό προορισμό ένα συμβεβλημένο ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο.

Σε αυτή την περίπτωση το λεωφορείο πραγματοποίησε προσωρινή στάση σε παρακείμενο δρόμο και όταν στις τέσσερις τα ξημερώματα αποχώρησαν οι κάτοικοι, το λεωφορείο συνέχισε τον δρόμο του και αποβίβασε τον κόσμο που μετέφερε στο ξενοδοχείο.

Όλες αυτές οι διαμαρτυρίες έγιναν συνολικά για 77 ανθρώπους όταν άλλες περιοχές έχουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες και ειδικά στα νησιά ακόμα και εξαπλάσιους αριθμούς από εκείνους που πραγματικά αντέχουν οι δομές τους να φιλοξενήσουν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα