Μολότοφ και συμπλοκές στη συναυλία για τον Παύλο Φύσσα

Μολότοφ και συμπλοκές στη συναυλία για τον Παύλο Φύσσα

Αναταραχή σημειώθηκε στις εκδηλώσεις για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του μουσικού στο Κερατσίνι. Νεαροί πέταξαν μολότοφ και έκαναν γυαλιά καρφιά το ληξιαρχείο Κερατσινίου. Κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ στη Δραπετσώνα (pics+vid)

Επιμέλεια: Θοδωρής Παναγιωτίδης

Ρεπορτάζ: Μάνος Φραγκιουδάκης

Κλεφτοπόλεμος ομάδας 50 περίπου νεαρών με δυνάμεις των ΜΑΤ στους δρόμους της Δραπετσώνας και παράλληλα με τις εκδηλώσεις μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με ρίψεις μολότοφ, κροτίδων και φωτοβολίδων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνιση τους πολύ κοντά στην πορεία. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τα ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και ορισμένοι ταραξίες έσπασαν τη είσοδο του Ληξιαρχείου του Δήμου. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ ένας ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε τη βοήθεια του ΕΚΑΒ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην προσαγωγή τριών ατόμων.

Δείτε εικόνα από τα επεισόδια στη Δραπετσώνα λίγο νωρίτερα:

Αυτά συνέβησαν στην «ουρά» της μεγάλης πορείας στην οποία συμμετείχαν νωρίτερα η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και η οποία ξεκίνησε από το μνημείο του Π. Φύσσα και κατέληξε στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά. Αντίστοιχη πορεία έλαβε χώρα και από μέλη του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Νίκης στο Πέραμα.

Στη συνέχεια, μια ομάδα νεαρών αποχωρώντας από το σημείο που έλαβε χώρα το επεισόδιο πέταξε μολότοφ και έσπασε την πόρτα του ληξιαρχείου Κερατσινίου.

Κι ενώ η πορεία έφτασε στο Καστράκι λίγο μετά τις οκτώ το απόγευμα, όπου λαμβάνουν χώρα οι συναυλίες, η ίδια ομάδα 50 περίπου ατόμων πέταξε μολότοφ και έβαλε φωτιά σε κάδους στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου στη Δραπετσώνα.

Άλλωστε όσο εξελισσόταν η συναυλία, η ομάδα συνέχισε να παίζει κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ. Πετούσαν μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και κροτίδες. Τα άτομα αυτά επιτέθηκαν και στο ΑΤ Δραπετσώνας που βρίσκεται στην παρακείμενη οδό Ψαρρών.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα στο δρόμο που ανεβαίνει από το λιμάνι και στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεων και Αγίου Δημητρίου η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Δύο τραυματίες από τις συμπλοκές

Κατά την αναταραχή ένα άτομο αισθάνθηκε αδιαθεσία και παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο.

 

Παράλληλα, ένα άτομο τραυματίστηκε στο πόδι, αλλά και ένας ακόμη όταν νεαροί εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον του. Όπως αναφέρει ένας από τους τραυματίες στο βίντεο που ακολουθεί φώναξε στους ταραξίες να σταματήσουν να τα σπάνε, με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση 20 ατόμων.

Δείτε τι δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ένας δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1. Οι ταραξίες φαίνεται πως επιτέθηκαν στους τρεις εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού που κάλυπταν τα γεγονότα, με τον οπερατέρ να τραυματίζεται πιο σοβαρά και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Μικροεπεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας για τα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Παύλου Φύσσα. Άγνωστοι προκάλεσαν αναταραχές και έσπασαν τζαμαρίες δυο καταστημάτων στο  κέντρο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι άνδρες της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ακολούθησαν τους ταραξίες ως την περιοχή της Ροτόντας, όπου κάνοντας χρήση χημικών κατάφεραν να τους διαλύσουν. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε δύο προσαγωγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα