Έντονες αντιδράσεις για τα νέα μέτρα προαναγγέλλουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας

Η  καλεί σε Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια του Πειραιά την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά με αφορμή την δίκη στο 
στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά των χρυσαυγιτών Νίκου Αποστόλου και Νεκτάριου Σαλούφα που μαζί με άλλα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά στις 15/09/2012.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Η καλεί σε Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια του Πειραιά την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, από την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά με αφορμή την δίκη στο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά των χρυσαυγιτών Νίκου Αποστόλου και Νεκτάριου Σαλούφα που μαζί με άλλα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά στις 15/09/2012. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος αναμένεται να αποφανθεί για την περαιτέρω στάση του κλάδου απέναντι στα νέα μέτρα που περνούν από τη βουλή ως προαπαιτούμενα για το νέο μνημόνιο

Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα, συγκαλεί εκτάκτως μεθαύριο Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015, στις 2μ.μ. στην Αθήνα την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού κόσμου για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Προηγουμένως, παρέμβαση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στις αρμόδιες διαρκείς επιτροπές της Βουλής, πραγματοποίησαν εκ μέρους της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η συντονιστική επιτροπή και ο πρόεδρος της, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασ. Αλεξανδρής.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή κατέθεσε στη Βουλή υπόμνημα αφενός περί των νομοτεχνικών ελλειμμάτων του επίμαχου νομοσχεδίου και αφετέρου περί των συγκεκριμένων προτάσεων τροποποίησης ορισμένων διατάξεων του σχεδίου ΚΠολΔ.

Στην παρέμβαση του ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο αποδοκιμάσθηκε από το 93% του δικηγορικού σώματος αλλά και το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας κατά το δημοψήφισμα (των δικηγόρων) του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ακόμη, κ. Αλεξανδρής ανέλυσε τα βασικά άρθρα που «πλήττουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών τόσο στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης όσο και στην διαδικασία των πλειστηριασμών ακινήτων, με στόχο να ευνοηθούν οι Τράπεζες σε βάρος των οφειλετών αλλά και του Δημοσίου και των ασφαλιστικών φορέων».

Επίσης, αναφέρθηκε στις ασφυκτικές προθεσμίες που επιβάλλονται στη πολιτική δίκη και οι οποίες λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό θα αποδειχθούν τελικά ανεφάρμοστες, στον εξοβελισμό της εμμάρτυρης απόδειξης και την θεσμοθέτηση μιας αποδεικτικής διαδικασίας βασισμένης κυρίως σε έγγραφα, η οποία αντιβαίνει τη κοινή λογική και την καθημερινότητα της δικαστικής πρακτικής.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε ότι οι ασφυκτικές προθεσμίες που επιβάλλονται στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης και η αναπροσαρμογή των ποσοστών κατάταξης των πιστωτών, σε περίπτωση πλειστηριασμού ενυπόθηκων ακινήτων προς όφελος των τραπεζών, βλάπτει σοβαρά τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και του Δημοσίου και των ασφαλιστικών φορέων.

Κλείνοντας, ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι κατανοώντας τις καταστάσεις που βιώνει η χώρα, κάλεσε τη Βουλή να αναζητήσει τις αναγκαίες ισορροπίες στις κρίσιμες για τη κοινωνία διατάξεις του επίμαχου σχεδίου ΚΠολΔ και να υιοθετήσει τις λύσεις που υπάρχουν κι έχουν ήδη προταθεί για την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης και των προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Μνημόνιο, Συμφωνία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ν. Παρασκευόπουλος: Θα καταβάλλω προσπάθεια να αλλάξω τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που θεωρώ κακές

Κωνσταντοπούλου: Οι θεσμοί ζητούν σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας για να επικυρώνουν τα φιρμάνια τους

SHARE:

24Media Network