Εντυπωσιακό το θέαμα του ρουκετοπολέμου και εφέτος στη Χίο

Εντυπωσιακό το θέαμα του ρουκετοπολέμου και εφέτος στη Χίο
Φωτογραφία από τον ρουκετοπόλεμο astraparis.gr

Οσοι βρέθηκαν στο Βροντάδο του Χίου απόλαυσαν και εφέτος το φαινόμενου του ρουκετοπολέμου το οποίο έχει μπει σε μία νέα φάση... σύνεσης.

Για μία χρονιά το έθιμο του ρουκετοπολέμου έκλεψε την παράσταση στη Χίο. 

Ρουκέτες έπεσαν με τις προδιαγραφές που είχαν θέσει οι ρουκετατζήδες του Βροντάδου, δηλαδή μετρημένες σε λίγες χιλιάδες, τηρώντας τα ατύπως συμπεφωνημένα, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή του ρουκετοπόλεμου από τους κατοίκους της περιοχής. 

Καθότι, καλώς ή κακώς, υπάρχουν άνθρωποι στον Βροντάδο κι όχι μόνον, στους οποίους δεν αρέσει ο ρουκετοπόλεμος, αλλά δυσανασχετούν, διαμαρτύρονται και οπωσδήποτε η γνώμη τους είναι σεβαστή και αυτό πρέπει να το δείξουν και οι θιασώτες του ρουκετοπόλεμου. Και τουλάχιστον προσπάθησαν να μείνουν σε όσα τα τελευταία χρόνια διακηρύσσουν: Αυτοσυγκράτηση και σύνεση. 

Ο ρουκετοπόλεμος, λοιπόν, του Πάσχα 2019, περνά στην δική του ιστορία, στις μνήμες των πρωταγωνιστών και των επισκεπτών, στα παιδιά που έβλεπαν τους μεγαλύτερους και που τα άφηναν να ανάψουν κι αυτά μια ρουκέτα για να μαθαίνουν, με την προτροπή «μην φοβάσαι, μην γυρνάς το κεφάλι σου», αφού αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουν τα επόμενα χρόνια το έθιμο.

Τα διαλείμματα τηρήθηκαν, ώστε οι άνθρωποι να μεταβούν χωρίς κίνδυνο στις εκκλησίες της περιοχής, στον Άγιο Μάρκο και την Παναγία Ερειθιανή, αλλά όταν έπεφταν οι ρουκέτες η περιοχή, μηδέ των δρόμων εξαιρουμένων, μετατρεπόταν σε πεδίο μάχης. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα