Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Απριλίου

Εκκλησάκια στην Αμοργό
Εκκλησάκια στην Αμοργό EUROKINISSI

Ποιοι έχουν σήμερα την τιμητική τους.

Σήμερα το εορτολόγιο δεν περιλαμβάνει κάποιο γνωστό όνομα, ωστόσο η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μάρτυρος Καλλιοπίου εν Πέργη, των Μαρτύρων Ακυλίνας και Ρουφίνου και των συν αυτοίς διακοσίων.

Ο Άγιος Καλλιόπιος ο Μάρτυρας

Ο Άγιος Μάρτυς Καλλιόπιος καταγόταν από την Πέργη της Παμφυλίας και έζησε κατά τους χρόνους του βασιλέως Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.). Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και η ενάρετη μητέρα του Θεόκλεια τον ανέθρεψε και τον γαλούχησε με τα νάματα της Χριστιανικής πίστεως. Έτσι κατά την περίοδο των διωγμών ο νεαρός Καλλιόπιος όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά αντιθέτως εμψύχωνε και παρηγορούσε τους ολιγόψυχους.

ADVERTISING

Όπως γράφει το hristospanagia.gr, ενώ ο διωγμός είχε κηρυχθεί, ο Άγιος αναχώρησε για την Πομπηιούπολη, όπου αυτοβούλως παρουσιάσθηκε στον έπαρχο Μάξιμο, τον οποίο έλεγξε για τα εγκλήματά του κατά των Χριστιανών. Οργισμένος ο έπαρχος διέταξε να τον συλλάβουν, να τον βασανίσουν και να τον κλείσουν στη φυλακή. Μαζί του εισήλθε στη φυλακή και η μητέρα του, η οποία σπόγγιζε το αίμα του υιού της. Γιατί αφού έδωσε όλο τον πλούτο της στους πτωχούς, ακολούθησε το παιδί της στην πορεία προς το μαρτύριο. Αφού έβγαλαν από την φυλακή τον Άγιο, τον καταδίκασαν σε σταυρικό θάνατο.

Έτσι έγινε κοινωνός με τον Χριστό όχι μόνο στο Πάθος αλλά και στην ημέρα ακόμη. Γιατί ήταν Μεγάλη Παρασκευή όταν σταυρώθηκε. Η μητέρα του έδωσε στους δήμιους πέντε χρυσά νομίσματα και τους παρακάλεσε να μην σταυρώσουν τον υιό της όμοια με τον Χριστό, αλλά με το κεφάλι προς τα κάτω. Και αφού σταυρώθηκε την Τρίτη ώρα της Παρασκευής, παρέδωσε το πνεύμα. Η δε μητέρα του, αφού έπεσε επάνω στον εσταυρωμένο υιό της, παρέδωσε την ψυχή της.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εορτολόγιο
SHARE:

24Media Network