ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Οπλοστάσιο εντοπίστηκε στα σπίτια τριών συλληφθέντων

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Οπλοστάσιο εντοπίστηκε στα σπίτια τριών συλληφθέντων
Το οπλοστάσιο των συλληφθέντων

Μαχαίρια, αεροβόλα όπλα, ρόπαλα κλπ. βρέθηκαν στην κατοχή συλληφθέντων για συμμετοχή στα επεισόδια που προκαλούν τα τελευταία 24ωρα ομάδες ακροδεξιών σε λύκειο της περιοχής και συνελήφθησαν.

Σοκάρουν τα ευρήματα της αστυνομίας στις οικίες των συλληφθέντων από τα επεισόδια της Τρίτης στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τα οποία συνεχίστηκαν και το πρωί της Τετάρτης με νέες ακροδεξιές επιθέσεις σε βάρος φοιτητών και μαθητών.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με γεγονότα που έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 28-09-2021 έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην ίδια περιοχή, διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ατόμων 19 και 20 ετών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι και 2 μαχαίρια.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία 15χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια, μία θήκη όπλου, ένα μαχαίρι και ένας σουγιάς, ένα κοντάρι, ένα ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ, καθώς επίσης, μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του 54χρονου πατέρα του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Άπαντες οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή.

Ομάδα ατόμων του εθνικιστικού χώρου, τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην προαναφερόμενη πλατεία, πλην όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεση τους αυτή. Τα εν λόγω άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και πέταξαν εναντίον τους διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.α.) καθώς και μία αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία ένα συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα