Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Δύο τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Δύο τραυματίες
Επεισόδια έξω από σχολείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης Youtube / Thesstoday.gr

Πεδίο μάχης έξω από το 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου κουκουλοφόροι ήρθαν στα χέρια με φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Ξέσπασε φωτιά σε αίθουσα του σχολείου. Τι είχε προηγηθεί.

Ένταση και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τρίτης (28/09).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Thesstoday.gr, κατά την διάρκεια αντιφασιστικής πορείας φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ έξω από το σχολείο, ομάδα κουκουλοφόρων και κρανιοφόρων βγήκε τρέχοντας από αυτό, και επιτέθηκε στους διαδηλωτές.

Πέταξαν πέτρες, πυρσούς, κρότου λάμψης όπως κι διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν και σουγιά. Μάλιστα, χτύπησαν με κοντάρια τους φοιτητές, ενώ δύο εξ αυτών φέρεται να έχουν τραύματα στο κεφάλι.

Μετά το πανδαιμόνιο και τις μάχες σώμα με σώμα που ακολούθησαν, μια διμοιρία των ΜΑΤ κατέφθασε στο σημείο. Στη συνέχεια, οι φοιτητές αποχώρησαν και πραγματοποίησαν πορεία στη Σταυρούπολη.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Η αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώθηκε ως απάντηση στην επίθεση σε βάρος φοιτητών έξω από το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, την περασμένη Τετάρτη (22/09) Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει το Voria.gr, σύμφωνα με τους φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ, τρεις φοιτητές που είχαν βρεθεί εκεί προκειμένου να μοιράσουν αποφάσεις των Συλλόγων σχετικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είχαν δεχθεί φραστική επίθεση και προπηλακισμούς από άτομα που φέρεται να προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Την επίθεση της περασμένης Τετάρτης καταδίκασαν οκτώ φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και συγκεκριμένα, της Αρχιτεκτονικής, της Γαλλικής Φιλολογίας, του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, της Νομικής, της Πληροφορικής, του Μουσικού, της Φιλολογίας καθώς και του Φιλοσοφικού-Παιδαγωγικού.

Φωτιά σε αίθουσα του σχολείου

Λίγο μετά τα επεισόδια, σήμανε συναγερμός στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, λόγω φωτιάς που ξέσπασε μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε αίθουσα στον τρίτο όροφο υπό άγνωστες έως τώρα συνθήκες, με αποτέλεσμα να σπάσει μάλιστα και το παράθυρο.

Στο σημείο έσπευσε και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να κατασβέσει την πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα