Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Συγκλονίζει νέα μαρτυρία – “Φασίστες, με τσεκούρια χτύπησαν μαθητές”

Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Συγκλονίζει νέα μαρτυρία – “Φασίστες, με τσεκούρια χτύπησαν μαθητές”
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Νέα επεισόδια με ακροδεξιούς στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Τραυματίστηκαν δύο μαθητές, γεμάτος αίματα ο διάδρομος του σχολείου. Οι αρχές προχώρησαν σε 6 συλλήψεις και 40 προσαγωγές.

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, όπου για αρκετή ώρα επικράτησαν μάχες σώμα με σώμα, με άτομα να πηδούν από τα κάγκελα και να επιτίθονται στους συγκεντρωμένους.

Όπως κατήγγειλαν μαθητές, ξυλοδαρμοί σημειώθηκαν και εντός του σχολείου όταν εξωσχολικοί ακροδεξιοί, που είχαν στην κατοχή τους μέχρι και τσεκούρια, επιτέθηκαν με κλοτσιές και μπουνιές σε μαθητές οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τις ενέργειές τους και στον χώρο που ανήκουν.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο – ντοκουμέντο του GRTimes.gr, ο διάδρομος που οδηγεί στην κυρία έξοδο του σχολείου είναι γεμάτος με αίματα λίγα λεπτά μετά τα επεισόδια. Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι είναι συχνό, μαθητές που έχουν αντίθετη άποψη να προπηλακίζονται από συμμαθητές τους που δηλώνουν ότι είναι εθνικιστές. Θυμίζουμε ότι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο μαθητές.

“Φασίστες, με τσεκούρια και μαχαίρια επιτέθηκαν και χτύπησαν μαθητές”

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η δήλωση της 15χρονης μαθήτριας του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που όπως είπε, “φασίστες, με τσεκούρια και μαχαίρια στα χέρια επιτέθηκαν και χτύπησαν μαθητές μέσα στο σχολείο”.

Όπως περιέγραψε, το σοβαρό περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί εντός του σχολικού συγκροτήματος και αφορμή στάθηκε το γεγονός πως η μαθήτρια που δέχθηκε βίαιη επίθεση, είχε προχωρήσει σε δηλώσεις μετά τα χθεσινά γεγονότα, οι οποίες “δεν άρεσαν” στα άτομα του ακροδεξιού χώρου που είναι εξωσχολικοί και μπήκαν στον χώρο.

“Δέχθηκαν επίθεση και το αγόρι προσπάθησε να σώσει το κορίτσι. Έφαγαν και οι δύο ξύλο με το αγόρι να έχει σπάσει την μύτη του, να έχει πρησμένο μάτι και να είναι γεμάτος αίματα”, αναφέρει η μαθήτρια. Μόλις το αγόρι προσπάθησε να πάει στην αυλή του σχολείου, του επιτέθηκαν όλοι μαζί και τον χτύπησαν άγρια ενώ υπήρξαν και άλλοι τραυματισμοί, σύμφωνα με την 15χρονη.

Σε ερώτηση για το ποιοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν, απαντά “οι φασίστες” οι οποίοι είναι ενήλικοι και όχι μαθητές του σχολείου, ενώ έρχονται στο συγκεκριμένο συγκρότημα καθώς βλέπουν να γίνονται πολλές καταλήψεις. “Στην αρχή επιτέθηκαν στην κοπέλα. Μετά μπήκε το αγόρι για να την σώσει και έφαγε ξύλο. Τους ξυλοκόπησαν και είχαν μαχαίρια, τσεκούρια, ξύλα και διάφορα”, περιγράφει.

Η 15χρονη τονίζει πως οι μαθητές του σχολείου φοβούνται πολύ πλέον με όσα γίνονται.

Ο απολογισμός των συλλήψεων

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η αστυνομία προσήγαγε πέντε άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το ανωτέρω σχολείο, εκ των οποίων τρία συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άτομα τα οποία βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο του ανωτέρω σχολικού συγκροτήματος, ομοιόμορφα σχεδόν ενδεδυμένα (με μαύρα ρούχα) και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, έρριψαν εξωτερικά αυτού αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τέσσερις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 40 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία έξι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα