ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Τραυματισμοί και συλλήψεις στις φασιστικές επιθέσεις – Οργή γονέων για την στάση της ΕΛΑΣ

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Τραυματισμοί και συλλήψεις στις φασιστικές επιθέσεις – Οργή γονέων για την στάση της ΕΛΑΣ
ΙΝΤΙΜΕ

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η Νίκη Κεραμέως για όσα έγιναν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μαθητών. Ναζιστικά χαιρετούσαν οι ακροδεξιοί που μπαινόβγαιναν ανανόχλητοι στο σχολείο υπό το βλέμμα των αστυνομικών, που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων.

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με ακροδεξιούς να επιτίθενται σε μαθητές και φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο, για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη.

Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, χρησιμοποιώντας και πάλι το σχολείο ως ορμητήριο, βγήκε από το προαύλιο και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα άτομα που πραγματοποιούσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από την ΓΑΔΘ, συνολικά έγιναν 23 προσαγωγές ατόμων που βγήκαν από το σχολείο και γύρω από αυτό, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης αναφέρθηκαν τραυματισμοί δύο μαθητών από τους ταραξίες εντός του σχολείου που χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις Πρώτες Βοήθειες.

grtimes.gr

Μέλη της ομάδας που επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους, χαιρέτισαν ναζιστικά προς τα άτομα που βρίσκονταν έξω από το σχολικό συγκρότημα. Μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο, ανέφεραν σε δηλώσεις τους πως οι κουκουλοφόροι φώναζαν “Χάιλ Χίτλερ”.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες το αυτοαποκαλούμενο “Μέτωπο Νεολαίος” της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έδινε συγχαρητήρια στους φασίστες κουκουλοφόρους.

Βίντεο του τοπικού μέσου Thes.gr κατέγραψε το στιγμιότυπο (στο 01:00)

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το GrTimes δείχνει άτομα να πηδούν τα κάγκελα και να μπαίνουν μέσα στο ΕΠΑΛ, ενω αστυνομικοί που βρίσκονται λίγα μέτρα πιο κάτω, παρακολουθούν αμέτοχοι.

Η στάση των αρχών προκάλεσε την οργή των γονέων, οι οποίοι έσπευσαν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Συμφωνα με εκπαιδευτικό εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο σχολέιο μαζεύτηκαν “όλη η Χρυσή Αυγή από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης”. Κατά την ίδια, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μερικοί μαθητές επιτέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε φοιτητές που μοίραζαν ανακοινωση για την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Στην συνέχεια οι φοιτητές, ως απάντηση στις επιθέσεις, συγκεντρώθηκαν ειρηνικά έξω από το σχολείο, όπου άρχισαν τα επεισόδια. Η κ. Σαραϊδάρη, έκανε λόγο για τρομακτικές εικόνες, με τους δράστες να είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς, ενώ είναι ντυμένοι στα μαύρα με κουκούλες.

grtimes.gr

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η Κεραμέως

Την ίδια ώρα, την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας «βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Θέση για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες δυο ημέρες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πήρε ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ασκώντας κριτική στη στάση που κρατά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο μάλιστα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, αρνείται να καταδικάσει τη χρυσαυγίτικη δράση.

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο, Πέμπτη το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο, Πέμπτη (30/9) το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπως δήλωσε ο αν. περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στο σχολείο, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

«Κανονικά θα λειτουργήσει, ελπίζουμε να μην έχουμε επεισόδια. Είναι κάτι που εξελίσσεται δυναμικά, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθήσουμε και να δράσουμε, αν χρειαστεί, άμεσα», τόνισε ο κ. Μπαχαράκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να λειτουργήσει το σχολείο με τηλεκπαίδευση τις επόμενες ημέρες, απάντησε πως «δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή».

«Προσπαθούμε να δώσουμε λύση. Έχουμε εικόνα, έχουμε άποψη, όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη των γεγονότων», σημείωσε ο αν. περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διαβεβαιώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία. «Έμεινα μέσα ώσπου να φύγει μέχρι και το τελευταίο παιδί. Ήθελα εγώ ο ίδιος να διαβεβαιώσω ότι φεύγουν τα παιδιά ομαλά από το σχολείο», σημείωσε ο κ. Μπαχαράκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα