8ωρες στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ και προαστιακό

Στιγμιότυπο απο τον σταθμό του ΟΣΕ στην Αθήνα (Λαρίσης),σήμερα Παρασκευή 09 Ιουλίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Στιγμιότυπο απο τον σταθμό του ΟΣΕ στην Αθήνα (Λαρίσης),σήμερα Παρασκευή 09 Ιουλίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό. Στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ και προαστιακό. Αντιδράσεις σωματείων στο νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ενιαίο μισθολόγιο. Διαβάστε πότε τραβούν χειρόφρενο τα μέσα

Σε 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 16.00 έως τα μεσάνυχτα, προχωρούν η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών ΟΣΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού.

Λόγω των στάσεων εργασίας αναμένονται ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τρένα, προαστιακός).

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και κάνουν λόγο για «αδικαιολόγητη» υπαγωγή του προσωπικού στο ενιαίο μισθολόγιο. Επίσης, αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την έντονη διαφωνία για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση για την μνημονιακή πολιτική της που προχωρά στην εκποίηση των δημοσίων υποδομών της χώρας και δηλώνει πως η ΠΟΣ "θα την αποκρούσει γιατί ο δημόσιος σιδηρόδρομος δεν είναι υπόθεση μόνο των σιδηροδρομικών, αλλά υπόθεση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας που απαιτεί: σύγχρονο - ποιοτικό - ασφαλή και με φθηνό εισιτήριο Σιδηρόδρομο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

SHARE:

24Media Network