Επανέρχεται ο περιορισμός των ατόμων στα σούπερ μάρκετ

Επανέρχεται ο περιορισμός των ατόμων στα σούπερ μάρκετ
Ψώνια σε σούπερ μάρκετ εν μέσω πανδημίας Eurokinissi

Επανέρχεται το μέτρο περιορισμού των ατόμων που θα βρίσκονται μέσα στα σούπερ μάρκετ. Πότε θα τεθεί σε ισχύ.

Την επαναφορά του ορίου εισόδου πελατών στο λιανεμπόριο τροφίμων αποφασίζει η κυβέρνηση προκειμένου να θέσει ένα ακόμη ανάχωμα όσον αφορά την διασπορά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το μέτρο αναμένεται να προσδιοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία συντάσσεται και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα επαναφέρει την λειτουργία των σούπερ μάρκετ στην κατάσταση προ της 25ης Οκτωβρίου. Θυμίζουμε ότι τότε ίσχυε ο κανόνας ένα άτομο ανά εννιά τετραγωνικά.

Η πρόταση για έλεγχο πιστοποιητικών νόσησης εμβολιασμού ή rapid test απορρίφθηκε δεδομένου του ότι οι καταναλωτικές ροές δεν θα επέτρεπαν την ομαλή πρόσβαση.

Παρ’όλα αυτά η πρόθεση περιορισμού των ανεμβολίαστων προσκρούει και στην ελευθερία μετακίνησης και κυκλοφορίας των εμβολιασμένων καθώς ο περιορισμός τουλάχιστον στο λιανεμπόριο τροφίμων είναι οριζόντιος.

Το εν λόγω περιοριστικό μέτρο έρχεται λίγο μετά και τα 6.862 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, ενώ το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test, φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε.

Προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι ο περιορισμός 1 πελάτη ανά 9 τετραγωνικά θα ισχύσει από αύριο, Σάββατο (13/11), ή από την προσεχή Δευτέρα (15/11).

Στα υπόλοιπα καταστήματα θα συνεχιστεί να ισχύει ό,τι υφίσταται σήμερα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα