Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο και χρήση χημικών

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ – Εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο και χρήση χημικών
Εισβολή ΜΑΤ μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Ένταση το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από την ΑΣΟΕΕ. Η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών και αμέσως μετά διμοιρία των ΜΑΤ εισέβαλε εντός του Πανεπιστημίου.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

ΜΑΤ μέσα στην ΑΣΟΕΕ

ΜΑΤ μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μολότοφ εκτοξεύθηκε προς την πλευρά των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τον προαύλιο χώρο και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και εισέβαλαν εντός του Ιδρύματος.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΜΕΡΑ 25 Σπύρος Δερβενιώτης έγραψε στο facebook ότι μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και δύο μέλη του κόμματος που πήγαν να τσεκάρουν την κατάσταση.

Πλήθος φοιτητών βρίσκεται εντός του πανεπιστημιακού χώρου και δεν αποχωρούν. Πρόκειται για περίπου 100 άτομα και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτήν την ώρα στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΟΕ), που παραμένει κλειστό μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτήν την ώρα, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Πατησίων.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες το πρωί σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Χθες η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου. Προηγήθηκε το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη, δύο εξ αυτών στο υπόγειο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα