Επεισόδια στα Εξάρχεια: Χημικά και προσαγωγές

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Χημικά και προσαγωγές
INTIME NEWS

Επεισόδια στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος στα Εξάρχεια. Πέντε αστυνομικοί φέρονται να τραυματίστηκαν ελαφρά, πολλές προσαγωγές.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (26/10) κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την οποία πραγματοποίησαν περίπου 150 άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι νεαροί επιτέθηκαν κατά των διμοιριών ΜΑΤ που περιφρουρούσαν τη συγκέντρωση και πέταξαν προς το μέρος τους διάφορα αντικείμενα – από πέτρες μέχρι… πυροσβεστήρες και καρέκλες. Οι άνδρες της Ασφάλειας απάντησαν με χημικά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τα επεισόδια, τα οποία συνεχίστηκαν από τα Προπύλαια μέχρι τη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος στα Εξάρχεια (όπου οι διαδηλωτές διαλύθηκαν) φέρονται να τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί. Στο σημείο έγιναν τουλάχιστον έξι προσαγωγές.

Υπάρχουν αναφορές για τον ελαφρύ τραυματισμό υπαλλήλου καταστήματος από σπασμένη τζαμαρία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ιστοσελίδα που πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι μερικοί από αυτούς κλήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό στο πλαίσιο της εξιχνίασης της υπόθεσης της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΜΠ (13/11/2020) όπου συνελήφθησαν 25 άτομα με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

«Την 12.30 ώρα σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Συλλογικοτήτων και Συνελεύσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σταδιακά (150) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μέσω τον οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄- Ακαδημίας και Σίνα κινήθηκαν στην οδό Σόλωνος.

Οι πορευόμενοι αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με ρίψη πυροσβεστήρων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, οι οποίες άμεσα τους απώθησαν.

Οι συγκεντρωθέντες, στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, εκδήλωσαν εκ νέου επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση των αναγκαίων μέσων τους απώθησαν και οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Από τις ανωτέρω επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε αστυνομικοί, ενώ από το σημείο προσήχθησαν έξι άτομα.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα