Βόρειο Αιγαίο: Αποχωρούν οι ενισχύσεις των ΜΑΤ- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Βόρειο Αιγαίο: Αποχωρούν οι ενισχύσεις των ΜΑΤ- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Επεισόδια στη Λέσβο Eurokinissi

Στα πλοία της γραμμής επιβιβάστηκαν στις 9 το πρωί οι ενισχύσεις των ΜΑΤ που είχαν αποσταλεί στα νησιά Β. Αιγαίου μαζί με τα μηχανήματα έργου πριν τρία 24ωρα-Νέα καλέσματα σε συγκεντρώσεις

Αποχωρούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν αποσταλεί προς ενίσχυση των υφιστάμενων δυνάμεων στα νησιά Β. Αιγαίου πριν τρία 24ωρα, προς εφαρμογή των χθεσινοβραδινών αποφάσεων στην σύσκεψη του Μαξίμου, ως μία πράξη εκτόνωσης της τεταμένης κατάστασης στα νησιά.

Η νύχτα κύλησε σχετικά ήρεμα ωστόσο στη Λέσβο διμοιρίες των ΜΑΤ δέχτηκαν κυριολεκτικά πολιορκία μέχρι και αργά το απόγευμα από κατοίκους σε στρατόπεδο του νησιού που βρίσκεται κοντά στην πόλη.

Εκεί σημειώθηκαν ακόμα και περιστατικά πυροβολισμών με κυνηγετικά όπλα από κάποιους διαδηλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγιναν συλλήψεις για να μην οξυνθούν τα πνεύματα ακόμα παραπάνω, ωστόσο θα σχηματιστεί δικογραφία και θα διερευνηθούν τα περιστατικά αυτά.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στα επεισόδια που προηγήθηκαν στο Διαβολόρεμα τραυματίστηκαν 10 πολίτες και 43 αστυνομικοί εκ των οποίων οι δύο στα πόδια από σκάγια κυνηγετικών όπλων.

Στην Χίο αντίστοιχα μερίδα κατοίκων εισέβαλε την Τετάρτη στο ξενοδοχείο που διέμεναν αστυνομικοί που είχαν αποσταλεί ως ενισχύσεις και ξυλοκόπησαν εννέα από αυτούς. Για το περιστατικό συνελήφθη ένα άτομο, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ακόμη και προσήχθησαν 11 άτομα.

Παρότι οι ενισχύσεις αποχωρούν οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με απεργία στα νησιά του Β. Αιγαίου και νέα καλέσματα σε συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες της Λέσβου και της Χίου, ενώ στην Σάμο, ήδη 60-70 άτομα έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο της νέας δομής μεταναστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα