Επιδότηση ρεύματος σε 3.500 νοικοκυριά στην Αθήνα

Με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα καταβληθεί  το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΤΑΚ),αντίθετα την αποσύνδεση από τον λογαριασμό της ΔΕΗ των Δημοτικών τελών και της εισφοράς για την ΕΡΤ σχεδιάζει η κυβέρνηση,Πέμπτη 19 ιουλίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα καταβληθεί το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΤΑΚ),αντίθετα την αποσύνδεση από τον λογαριασμό της ΔΕΗ των Δημοτικών τελών και της εισφοράς για την ΕΡΤ σχεδιάζει η κυβέρνηση,Πέμπτη 19 ιουλίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πέντε εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μέσω του προγράμματος "Ρεύμα για όλους", τονίζει η περιφέρεια Αττικής

Σε 3.551 ανέρχονται τα νοικοκυριά στη βόρεια Αθήνα που ενισχύονται από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ρεύμα για όλους», με την επιδότηση των 100 ή των 150 ευρώ για το 2017 να έχει καταβληθεί ήδη στους δικαιούχους, όπως αποτυπώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ωφελούμενοι είναι χαμηλόμισθοι, άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης. Οι δικαιούχοι ανά δήμο της βόρειας Αθήνας είναι: Νέα Ιωνία 605, Μαρούσι 430, Χαλάνδρι 412, Ηράκλειο 370, Κηφισιά 340, Αγία Παρασκευή 305, Μεταμόρφωση 282, Παπάγου-Χολαργού 223, Λυκόβρυση-Πεύκη 191, Πεντέλη 182, Βριλήσσια 119, Φιλοθέη-Ψυχικό 92.

«Τα πλεονάσματα δίκαια πίσω στους πολίτες και όχι προθεσμιακές στις τράπεζες» υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και προσθέτει: «Με συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης, διασφαλίσαμε για δεύτερη χρονιά την πρόσβαση χιλιάδων νοικοκυριών στο βασικό κοινωνικό αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Πέντε εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μέσω του προγράμματος "Ρεύμα για όλους". Και συνεχίζουμε να διευρύνουμε το δίκτυο κοινωνικής προστασίας στηρίζοντας τα 31 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, με αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με 30 εκατομμύρια για την αγορά 92 "πράσινων" λεωφορείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: