Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη: Θέλω να ταφώ στον Γαλατά – Η οικογένειά μου διαφωνεί

Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη: Θέλω να ταφώ στον Γαλατά – Η οικογένειά μου διαφωνεί
Μίκης Θεοδωράκης Eurokinissi

Με επιστολή του από το 2013 προς τον τότε δήμαρχο Χανίων, ο Μίκης Θεοδωράκης ζητούσε να ταφεί στον Γαλατά, παρά την αντίθετη επιθυμία της οικογένειάς του

Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη από το 2013 με την οποία ζητούσε τη συνδρομή του τότε Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στην υλοποίηση της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά, έδωσε στην δημοσιότητα το μεσημέρι της Παρασκευής 3/9 ο νυν δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφέρει στην επιστολή ότι η οικογένειά του είναι αντίθετη σε αυτό, επισημαίνει όμως ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του και ζητάει από τον τότε δήμαρχο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κατισχύσει, όπως γράφει, η επιθυμία του απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθεση.

“Επειδή η οικογένειά μου δεν συμφωνεί με την επιθυμία μου αυτή, όμως ο νόμος αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για την τύχη του σώματός του  έχω αναθέσει στον φίλο Γεώργιο Αγοραστάκη και στην γραμματέα μου Ειρήνη Παρμενίδου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες για τον σκοπό αυτό ενέργειες και θα ήθελα να ζητήσω και από σας, όταν έρθει η ώρα να τους συνδράμετε ώστε αυτή η τελευταία επιθυμία μου να κατισχύσει οποιαδήποτε αντίθετης και να πραγματοποιηθεί”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Μανώλη Σκουλάκη ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μάλιστα, ζητά αν δεν είναι ο ίδιος στην θέση αυτή την ημέρα του θανάτου του δημιουργού, να ενημερώσει τον τότε δήμαρχο για την ύπαρξη της επιστολής.

https://www.news247.gr/download/400//478000/epistoli.pdf

Είχε αγοράσει τον τάφο του στον Γαλατά Χανίων

Όπως νωρίτερα είχε αποκαλύψει η σύζυγος του αδερφού του, Γιάννη Θεοδωράκη, Νίτσα Λουλέ, στο NEWS 24/7, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αγοράσει τον τάφο του στον Γαλατά Χανίων.

Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα το 1996, όταν και πέθανε ο αδελφός του Γιάννης Θεοδωράκης. Στην κηδεια του αδελφού του, ο συνθέτης είδε τον τάφο του αδελφού του και είπε χαρακτηριστικά ”Εγώ εδώ δε χωράω. Και όντως δε χωρούσε, γιατί το φέρετρο στριμώχτηκε κατά κάποιο τρόπο για να μπει. Και αγόρασε τάφο. Και το έκανε αυτό γιατί εκεί ήθελε να πάει. Ωστόσο ακόμη και τώρα, μολονότι η τελευταία του επιθυμία είναι καταγεγραμμένη, δεν ξέρουμε που θα γίνει η κηδεία”, αναφέρει η Νίτσα Λουλέ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα