Επίθεση με αυγά στο σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριου Καστόρη

Αστέριος Καστόρης

Ο ίδιος καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού του για την Συμφωνία των Πρεσπών και ανέφερε πως ενώ βρισκόταν στη Βουλή, ομάδα 100 ατόμων μετά από διαδήλωση κινήθηκε απειλητικά προς την οικία τους φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας αυγά και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Για προσπάθεια εκφοβισμού σε βάρος του κάνει λόγο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριος Καστόρης, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καταγγέλλοντας πως δέχεται συνεχώς υβριστικά και απειλητικά μηνύματα και μάλιστα χθες μετά το πέρας της διαδήλωσης ενάντια στη Συμφωνία, που έγινε στην πόλη της Κατερίνης και στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, περίπου 100 εξ αυτών κινήθηκαν απειλητικά προς την οικία του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η μερίδα των διαδηλωτών φώναξε συνθήματα και υβριστικά συνθήματα σε βάρος του Βουλευτή και εκσφενδόνισαν αυγά και διάφορα άλλα αντικείμενα προς την οικία του.

ADVERTISING

Από την Αστυνομία δεν έγινε επέμβαση, ωστόσο μετά το περιστατικό, οι ταραξίες αποχώρησαν μόνοι τους. Ο ίδιος ο Βουλευτής όμως καταγγέλλει πως προκάλεσαν τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα.


Την επίθεση εναντίον του σπιτιού του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Αστέριου Καστόρη, μετά το συλλαλητήριο που έγινε για τη Μακεδονία στην Κατερίνη, καταδικάζουν με δηλώσεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θόδωρος Τοσουνίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ακροδεξιούς», που τους χαρακτηρίζει φασίστες και τραμπούκους, ενώ καλεί τη ΝΔ να πάρει θέση, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «υποδαυλίζει τέτοιες συμπεριφορές με την προπαγάνδα, τις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρει και τον διχαστικό λόγο της».

Κατρούγκαλος: Η δημοκρατία μας ούτε τρομοκρατείται, ούτε υπονομεύεται

«Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα πογκρόμ σε βάρος βουλευτών ή ανθρώπων που υποστηρίζουν αυτό, το οποίο εγώ θεωρώ ότι είναι εθνικά επωφελής λύσης, υπάρχει μια εκστρατεία κατατρομοκράτησης. Η δημοκρατία μας είναι ώριμη, ούτε τρομοκρατείται, ούτε υπονομεύεται και προφανώς θα απομονωθούν όλες αυτές οι πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που προφανώς δεν είναι με τη Δημοκρατία», δήλωσε στο «Πρακτορείο FM» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να παρέχεται πολιτική κάλυψη στις επιθέσεις αυτές, ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε: «Υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι που μη αποδοκιμάζοντάς τες ρητά τις ενθαρρύνουν κι εκεί υπάρχουν ευθύνες και σε πολιτικά κόμματα. Ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταδικάσει με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς, για παράδειγμα, τις ενέργειες στελεχών της να δίνουν αριθμούς κινητών τηλεφώνων των βουλευτών, που θα υποστηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών για να είναι αντίστοιχα θύματα φραστικών επιθέσεων. Προφανώς βλέπουμε ότι τοιχοκολλούνται αφίσες, κάτι που έχει οικονομικό κόστος και προϋποθέτει οργάνωση. Υπάρχει ένα κέντρο που καθοδηγεί, θέλω να ελπίζω ότι το κέντρο αυτό δεν έχει σχέση με κοινοβουλευτικά κόμματα».

Τσιάρας: Η ΝΔ καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές

«Η ΝΔ έχει καταδικάσει τέτοιου είδους ενέργειες και τέτοιου είδους συμπεριφορές και τις καταδικάζει πάντα, διαχρονικά. Εμείς είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας που μπορεί να ασκείται είτε σε πολιτικούς, είτε σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, όταν πάει να εκφράσει την πεποίθησή του ή αυτό που πιστεύει, αρκεί βεβαίως να μην λειτουργεί με έναν τρόπο παραβατικό», δήλωσε στο «Πρακτορείο FM» ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας.

«Άρα λοιπόν δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τη δική μας πλευρά, παρά μόνο η απόλυτη καταδίκη όλων αυτών των ενεργειών» σημείωσε ο κ. Τσιάρας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «τέτοιου είδους πρακτικές σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό είχαν καλλιεργηθεί ως αντίληψη νοοτροπία και συμπεριφορά από κάποιους που βρίσκονται ενδεχομένως στη θέση των θυμάτων αυτή την περίοδο και από την άλλη πλευρά υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα μια διαμορφωμένη κοινή γνώμη απολύτως εναντίον αυτής της επικείμενης συμφωνίας που πρόκειται να ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Υπογράμμισε, όμως, ότι «ούτως ή άλλως κανείς δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει τέτοιες συμπεριφορές» και σημείωσε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα και γι' αυτό νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, πάρα πολύ ψύχραιμοι και όλοι οι Έλληνες πολίτες με τη σοβαρότητα που αρμόζει να παρακολουθήσουν αυτή την εξέλιξη διαμορφώνοντας κυρίως την πολιτική τους άποψη και βεβαίως έχοντας την ευκαιρία και τη δυνατότητα, όταν οι ίδιοι θα προσέλθουν είτε στις κάλπες, είτε θα πρέπει να διαμορφώσουν μια πολιτική πραγματικότητα, να το κάνουν με συνείδηση και γνώση ουσιαστικά κάποιων πολιτικών επιλογών των κομμάτων ή των προσώπων που με τον δικό τους τρόπο θα τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή τη συμφωνία».

Τοσουνίδης: Όταν δέχεται απειλή εκπρόσωπος λαού, στεκόμαστε όλοι δίπλα του

«Είναι αυτονόητο ότι όταν δέχεται απειλή εκπρόσωπος λαού, όταν δέχεται οποιοσδήποτε πολίτης απειλή ή απειλή χρήσης βίας, ότι αποκηρύσσεται αυτό και ότι στεκόμαστε όλοι δίπλα του. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να απαντά στη διαφορετική άποψη», δήλωσε στο «Πρακτορείο FM» ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θόδωρος Τοσουνίδης.

Ερωτηθείς για την επίθεση, αλλά και για τις αφίσες που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα εναντίον βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε: «χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα περιστατικά, από την άλλη θα σας πω ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι -ας μου επιτραπεί η έκφραση- το ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Και όσο και αν προσπαθούν να υποθάλψουν κύμα βίας, ορισμένοι ένθεν και ένθεν στα άκρα της πολιτικής σκηνής, πιστεύω ότι δεν το πετυχαίνουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδίκη για την επίθεση στην οικία του βουλευτή Αστέριου Καστόρη

SHARE:

24Media Network