Επίθεση ιερέα με βιτριόλι: Στην ανακρίτρια ο παπάς

Επίθεση ιερέα με βιτριόλι: Στην ανακρίτρια ο παπάς
Ο ιερέας που έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες στη μονή Πετράκη, στον εισαγγελέα Eurokinissi

Εφτασε η ώρα της απολογίας για τον ιερεά ο οποίος είχε επιτεθεί με καυστικό υγρό κατά επτά Μητροπολιτών.

Γύρω από την ανθρωποκτόνο πρόθεση που του αποδίδει η 24η τακτική ανακρίτρια, καλείται να απολογηθεί ο ιερέας ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο έριξε σε καυστικό υγρό σε βάρος επτά Μητροπολιτών κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου, που αφορούσε στην ενδεχόμενη καθαίρεσή του.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να μεταχθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων το πρωί προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά. Μόλις πριν μερικές ημέρες, η δικαστική λειτουργός έκρινε ότι θα πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία που του έχει αποδοθεί από κακουργηματική βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος, κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο κατηγορητήριο γίνεται ρητή αναφορά στο καυστικό υγρό που είχε στην κατοχή του ο ιερέας, εκσφενδονίζοντας το στους Μητροπολίτες και σε ακόμη δύο άτομα, καθώς -κατά την ανακρίτρια- η ποιότητα και η ποσότητα του ήταν ικανό να επιφέρει ακόμη και το θάνατο, πράγμα που ο κατηγορούμενος φέρεται να το γνώριζε και να το αποδεχόταν. Συγκεκριμένα, κατά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών μελετών, το βιτριόλι ήταν υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96%, ενώ ήταν τοποθετημένο σε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων.

Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με τις καταθέσεις Μητροπολιτών, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο ιερέας με δυνάμεις έριξε το βιτριόλι στοχεύοντας το πρόσωπο τους, αλλά και ότι επιχειρούσε να τους προσεγγίσει ακόμη και τη στιγμή που οι ίδιοι προσπαθούσαν να κρυφτούν για να προστατευθούν, δείχνουν, κατά τη δικαστική λειτουργό, την αποφασιστικότητα του για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Τι είχε υποστηρίξει

Πάντως, στην αρχική του απολογία ο ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Μάλιστα, είχε ζητήσει και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

«Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» είχε αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα