Έρχεται “εκτόξευση” της τιμής της βενζίνης μετά το Πάσχα

Έρχεται “εκτόξευση” της τιμής της βενζίνης μετά το Πάσχα
Πρατήριο καυσίμων Aris Oikonomou/ SOOC

Η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ ανά λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα μετά το Πάσχα. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης προσεγγίζει τα δύο ευρώ, ενώ η μέση τιμή πανελλαδικά κυμαίνεται στο 1,95 ευρώ το λίτρο, ελάχιστά κάτω από τα δύο ευρώ, είπε την Τετάρτη στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Όταν ένα μέσο ΙΧ αυτοκίνητο χρειάζονταν γύρω στα 60 με 70 ευρώ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, σήμερα χρειάζεται 80 με 90 ευρώ, περίπου 15% ακριβότερο, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της οικογένειας που σκέφτεται να φύγει για την έξοδο του Πάσχα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

“Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ παραμένει υψηλή, ενώ αυτή την στιγμή μόνο η τιμή του ευρώ κρατάει την τιμή της βενζίνης σε μια ισορροπία, τις επόμενες ημέρες θα δούμε την τιμή της βενζίνης να ανεβαίνει”, εκτίμησε.

“Τις επόμενες ημέρες η τιμή της αμόλυβδης και στα μεγάλα αστικά κέντρα θα ξεπεράσει και το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο” συμπλήρωσε σε μία πρόβλεψη η οποία προβληματίζει σχεδόν το σύνολο των πολιτών.

“Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές η τιμή της βενζίνης μπορεί να «εκτοξευτεί» και στα 2,20 ευρώ το λίτρο” είπε.

Κατέληξε ότι “κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται στα δύο ελληνικά διυλιστήρια, από εκεί αγοράζουμε όλοι, κι επειδή κι εμείς έχουμε πληγεί από την ακρίβεια, δεν μπορούμε να αγοράσουμε μεγάλες ποσότητες, αγοράζουμε μέρα παρά μέρα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα