Έρευνα για τις επιθέσεις αγνώστων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Το προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διακρίνεται ( κάτω ) σε στιγμιότυπο,σήμερα 19 Οκτωβρίου 2008       ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ )
Το προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διακρίνεται ( κάτω ) σε στιγμιότυπο,σήμερα 19 Οκτωβρίου 2008 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί εισαγγελική έρευνα με στόχο των εντοπισμό των δραστών δύο επιθέσεων κατά πολιτών εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες δύο επεισοδίων σε βάρος πολιτών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Πρόκειται για την επίθεση που δέχθηκε πριν μερικές εβδομάδες άτομο με ειδικές ανάγκες, το οποίο χτυπήθηκε από άγνωστο, ενώ μετέβαινε σε μία εκδήλωση εντός του πανεπιστημίου, αλλά και εκείνη που σημειώθηκε όταν ένα άτομο έφευγε από το αναγνωστήριο του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες και μάλιστα επίθεση δέχθηκε και μία διοικητική υπάλληλος, ότι επιχείρησε να βοηθήσει το νεαρό θύμα.

Να σημειωθεί ότι η πρυτανεία του Πανεπιστημίου εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, αναφέροντας ότι: “τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.

Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων”.

SHARE: