Ερωτήσεις για απόκτηση ιθαγένειας: Από πηλίκια του στρατού μέχρι τους Πυξ Λαξ

Ερωτήσεις για απόκτηση ιθαγένειας: Από πηλίκια του στρατού μέχρι τους Πυξ Λαξ
Αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα Shutterstock

Ερωτήσεις για καλικάτζαρους, φανουρόπιτες, στρατιωτικά πηλίκια και νομούς (που αντικαταστήθηκαν από το 2011 από τις περιφερειακές ενότητες) συμπεριλαμβάνονται στις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι αιτούντες ελληνική ιθαγένεια.

Πανελλαδικού τύπου εξετάσεις θα διεξάγονται δύο φορές τον χρόνο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες το υπουργείο εσωτερικών.

Με την πρώτη εξέταση προγραμματισμένη για μέσα Μαΐου, έγινε πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά και η τράπεζα θεμάτων που διευκολύνει την μελέτη των υποψηφίων, δίνοντας το στίγμα των πιθανών ερωτήσεων. Οι κατηγορίες των ερωτήσεων είναι τέσσερις (γεωγραφία, ιστορία, πολιτικοί θεσμοί, πολιτισμός), ενώ οι υποψήφιοι για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας θα κληθούν να εξεταστούν και στην κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου.

Ενδεικτικές είναι, πάντως, στην τράπεζα θεμάτων ερωτήσεις που δεν αφορούν την ουσία της ελληνικότητας, ενώ ορισμένες βασίζονται σε εμπειρικές γνώσεις Ελλήνων πολιτών και κυρίως ανδρών, όπως αυτή που αφορά τα διαφορετικά πηλίκια του στρατού και έχει τοποθετηθεί στην κατηγορία “Πολιτικοί Θεσμοί”,

Οι γνώσεις Ιστορίας του εξεταζόμενου, θα αποδειχθούν και μέσω της αναγνώρισης απεικονίσεων ιστορικών μορφών του 1821.

Η απάντηση των ερωτήσεων στην κατηγορία “Πολιτισμός“, προϋποθέτει την γνώση μεγάλων ονομάτων του γραφικού πλέον ελληνικού κινηματογράφου, σύγχρονων συγκροτημάτων, αλλά και εθίμων σχετικών με.. καλικάντζαρους.

Στην κατηγορία “Γεωγραφία” ζητείται από τους υποψήφιους να γράψουν τους νομούς της χώρας, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί από το 2011 από τις περιφερειακές ενότητες, μπερδεύοντας ουσιαστικά κάποιον ξένο που προσπάθησε να μάθει με ορθό τρόπο την ύλη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα