ΕΣΗΕΑ για ρωσική πρεσβεία: “Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις”

ΕΣΗΕΑ για ρωσική πρεσβεία: “Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις”
ΕΣΗΕΑ Eurokinissi

Η αιχμηρή απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην απαράδεκτη ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας, που έκανε λόγο για "παπαγάλους" και "αντιρωσική προπαγάνδα".

Την απαράδεκτη ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας, που έκανε λόγο για “παπαγάλους” και “αντιρωσική προπαγάνδα”, σχολιάζει η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει το δύσκολο έργο που επιτελούν οι δημοσιογράφοι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πολέμου, μεταδίδοντας “πληροφορίες από όλες τις πλευρές και τα κέντρα αποφάσεων”.

Σχολιάζει ωστόσο με αιχμηρό τρόπο τα περί “παπαγάλων” και “αντιρωσικής προπαγάνδας”, τονίζοντας τουλάχιστον για τους Έλληνες δημοσιογράφους, ότι “δεν χρειάζονται υποδείξεις μάλιστα μέσω επιλεκτικής χρήσης αποσπασμάτων, από καμία διπλωματική αποστολή ή άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες για το πως θα κάνουν τη δουλειά τους”.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας παρακολουθεί τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, που είναι αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής.

Από την πρώτη στιγμή Έλληνες αλλά και ξένοι συνάδελφοι, προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να καλύψουν τα γεγονότα από τα μέτωπα του πολέμου και μεταδίδουν, ως οφείλουν, πληροφορίες από όλες τις πλευρές και τα κέντρα αποφάσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις της Ρωσικής Πρεσβείας στα social media με τη μορφή υποδείξεων δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια του δημοσιογραφικού κλάδου για την σφαιρική ενημέρωση των πολιτών.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις μάλιστα μέσω επιλεκτικής χρήσης αποσπασμάτων, από καμία διπλωματική αποστολή ή άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες για το πως θα κάνουν τη δουλειά τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα