Έβρος: Νέα επεισόδια - Φωτιές και δακρυγόνα από τους Τούρκους

Επεισόδια στον Έβρο
Επεισόδια στον Έβρο MOTIONTEAM

Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες της «Jandarma» με δακρυγόνα και ένα πυκνό πέπλο καπνού από φωτιές προσπαθούν να καλύψουν ανεπιτυχώς τις δολιοφθορές που κάνουν στον φράχτη για να περάσουν μετανάστες

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων της «Jandarma» οι οποίοι όπως όλα δείχνουν η αποστολή τους είναι όχι μόνο να βοηθήσουν με κάθε μέσο τις απόπειρες εισροών μεταναστών στην ελληνική επικράτεια αλλά και να αποτρέπουν ακόμα και δια της βίας την οπισθοχώρηση των μεταναστών που στο τέλος απογοητεύονται και παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής. 

Την Παρασκευή, μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, πέρα από δεκάδες ρίψεις δακρυγόνων στην ελληνική πλευρά, άναψαν και φωτιές στον φράκτη σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα πυκνό πέπλο καπνού προς την ελληνική πλευρά ώστε να μην γίνουν αντιληπτές οι δολιοφθορές τους στον φράκτη με σκοπό την εισροή μεταναστών, κάτι που βεβαίως δεν επετεύχθη και οι ελληνικές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού παρέμειναν αταλάντευτοι στις θέσεις τους και απέτρεψαν τις απόπειρες επίσης με ρίψεις δακρυγόνων, βολές νερού κλπ. 

Αντίστοιχα, το πρωί του Σαββάτου και πάλι οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες συνέχισαν αυτή την παράλογη πρακτική με συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων και με τους μετανάστες να πετούν βροχή από πέτρες προς τους Έλληνες αστυνομικούς που συνεχίζουν να αποτρέπουν τις απόπειρες εισόδου όχι μόνο σε αυτό το σημείο αλλά και κατά μήκος ολόκληρης της συνοριογραμμής. Σημειώνεται ότι η επέκταση του φράκτη προς τον νότιο Έβρο θεωρείται μία ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης πλέον. 

Οι συλλήψεις όλο το περασμένο 24ωρο έφτασαν τις 27, ενώ συνολικά έχουν ξεπεράσει τις 270 και τις 38.000 αποτροπές εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Αναφορικά με τα νησιά η τελευταία απόφαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν φαίνεται επί του παρόντος να εφαρμόζεται αφού σήμερα και μέχρι αυτή την ώρα οι εισροές είναι μηδενικές. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Έβρος, Μετανάστες, Μεταναστευτικό, Τουρκία, Πρόσφυγες, Ερντογάν
SHARE: