Έβρος: Καίγεται το δάσος της Δαδιάς – Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή

Έβρος: Καίγεται το δάσος της Δαδιάς – Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή
Φωτιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Οι κατοικημένες περιοχές απέχουν πολύ από το μέτωπο της φωτιάς, η έκταση όμως που έχει πάρει είναι πολύ μεγάλη, με διάσπαρτες εστίες εντός του πυκνού δάσους στον Εθνικό Δρυμό και σε σημεία μη προσβάσιμα.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που καταστρέφει ένα πυκνό δάσος και από χθες το βράδυ έχει εισχωρήσει και στον Εθνικό Δρυμό, στην Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου.

Οι κατοικημένες περιοχές απέχουν πολύ από το μέτωπο της φωτιάς, η έκταση όμως που έχει πάρει είναι πολύ μεγάλη, με διάσπαρτες εστίες εντός του πυκνού δάσους στον Εθνικό Δρυμό, ειδικά στο νοτιοδυτικό του άκρο και σε σημεία μη προσβάσιμα από τις επίγειες δυνάμεις που ενισχύθηκαν κατά πολύ το βράδυ και από νωρίς το πρωί επιχειρούν και ισχυρές εναέριες δυνάμεις.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, με 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την 1η ΕΜΑΚ και 2 ομάδες από την 2η ΕΜΑΚ. Συνολικά επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Στρατού, υδροφόρες, μηχανήματα έργου και από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μεταβαίνει στον Έβρο για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα