Έβρος: Στο ΚΥΤ Φυλακίου οι 38 πρόσφυγες – Στο νοσοκομείο μια έγκυος

Έβρος: Στο ΚΥΤ Φυλακίου οι 38 πρόσφυγες – Στο νοσοκομείο μια έγκυος
Έβρος MotionTeam

Στο ΚΥΤ Φυλακίου αναμένεται να μεταφερθούν οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Έβρο. Θα ακολουθήσουν διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης.

Στο ΚΥΤ Φυλακίου μεταφέρονται σήμερα, Τρίτη οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της τουρκικής νησίδας όπου είχαν εγκλωβιστεί για αρκετές μέρες. Θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης τους.

Πρόκειται για 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Μια έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Τους 38 μετανάστες, επισκέφθηκαν δύο διερμηνείες και τους ενημέρωσαν για τις διαδικασίες. Παράλληλα τους δόθηκαν σάντουιτς, νερό και χυμοί φρούτων. Ακόμη εξετάστηκαν από νοσηλεύτρια του ΕΟΔΥ. Κατά δήλωσή τους, προέρχονται από τη Συρία.

Παράλληλα, ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναμένεται να μεταβεί στο Κ.Υ.Τ. προκειμένου να ενημερωθεί, για την ομάδα μεταναστών και για την κατάσταση της υγείας τους.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα στην οποία αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν τα 38 άτομα, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

Νωρίτερα η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) είχε προειδοποιήσει ότι 39 πρόσφυγες βρίσκονται παγιδευμένοι στη νησίδα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα