Ιδιοκτήτης φαρμακείου έβγαζε ψευδείς βεβαιώσεις “rapid” για ανεμβολίαστους ενστόλους και ιδιώτες

Ιδιοκτήτης φαρμακείου έβγαζε ψευδείς βεβαιώσεις “rapid” για ανεμβολίαστους ενστόλους και ιδιώτες
Rapid test σε φαρμακείο Aris Oikonomou / SOOC

Συνελήφθησαν ο διοικητής Αστυνομικού Τμήματος περιοχής της Ορεστιάδας, δύο στρατιωτικοί και επτά ιδιώτες, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 11 άτομα, επίσης ένστολοι και ιδιώτες

Υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών διερευνήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν αστυνομικός και συγκεκριμένα ο διοικητής Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, δύο στρατιωτικοί και επτά ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός και συγκεκριμένα συνοριοφύλακας, τρεις στρατιωτικοί και 7 επτά ιδιώτες. Όλοι βεβαίως είναι ανεμβολίαστοι.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβη στην έκδοση 9 τουλάχιστον ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να παρουσιαστούν οι ενδιαφερόμενοι στο φαρμακείο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για πολιτικό υπάλληλο στρατοπέδου ο οποίος λειτουργούσε στο Πρωτοκκλήσι Ορεστιάδας, το φαρμακείο της συζύγου του, που ήταν φαρμακοποιός και είχε πρόσφατα φύγει από τη ζωή.

Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη, προέβη στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον αστυνομικό, τους δύο χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς και έξι ακόμη ιδιώτες.

Από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της προανάκρισης και των δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε η εμπλοκή και των υπολοίπων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή Ορεστιάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα