Έβρος: Συνεχείς απόπειρες εισόδου μεταναστών χωρίς ένταση

Έβρος: Συνεχείς απόπειρες εισόδου μεταναστών χωρίς ένταση
MotionTeam

Ξεπέρασαν τις 41.000 οι αποτροπές εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τον Έβρο. Στις 293 οι συλλήψεις. Σε επιφυλακή οι δυνάμεις για την αποτροπή τυχόν δολιοφθορών στον φράχτη.

Τόσο κατά την διάρκεια του περασμένου 24ώρου όσο και σήμερα μέχρι το πρωί έχουν αποτραπεί εκατοντάδες μετανάστες να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια μέσω του Έβρου.

Ωστόσο δεν έχουν σημειωθεί έκτροπα και νέες δολιοφθορές στον φράχτη από πλευράς των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων που τα προηγούμενα 24ωρα δεν δίστασαν να μοιράσουν εργαλεία στους μετανάστες και να φτάσουν στο σημείο ακόμα και ίδιοι με θωρακισμένο όχημα να αποπειραθούν να ρίξουν τον φράχτη.

Μάλιστα αυτές οι εικόνες προβλημάτισαν ακόμα περισσότερο τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού και το επίπεδο επιφυλακής έχει φτάσει στο ανώτερο επίπεδο, όπως και οι ενισχύσεις κατά μήκος των συνόρων, αφού η Τουρκία λειτουργεί κλιμακώνοντας συνεχώς τις προκλήσεις της έναντι της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, από το πρωί του Σαββάτου έως χθες το απόγευμα έγιναν συνολικά 293 συλλήψεις εκ των οποίων οι δύο χθες, ένας Αιγύπτιος και ένας Μαροκινός και 41.060 αποτροπές εισόδου στην ελληνική επικράτεια. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έως σήμερα στις 6 το πρωί έγιναν 1.646 αποτροπές.

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν έχουν σημειωθεί νέες εισροές, αφού φαίνεται πως η κυβέρνηση Ερντογάν έχει στρέψει όλη της την πίεση στην συνοριογραμμή του Έβρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα