Εξαφάνιση 15χρονης στο Περιστέρι: Φόβοι για κύκλωμα “loverboys” – Τι είναι και πώς δρουν μέσω social media

Εξαφάνιση 15χρονης στο Περιστέρι: Φόβοι για κύκλωμα “loverboys” – Τι είναι και πώς δρουν μέσω social media
Αστυνομία eurokinissi

Μεγάλη ανησυχία στις αρχές και έκκληση από το Χαμόγελο του Παιδιού για την εξαφάνιση της ανήλικης από το Περιστέρι. Για "επικίνδυνη κατάσταση" κάνει λόγο ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά την εξαφάνιση της 15χρονης Φ. Γ. από το Περιστέρι, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από τις 19 Απριλίου.

Εδώ και δύο 24ωρα, η ανήλικη δεν έχει δώσει σημεία ζωής, με την ανησυχία των αρχών, αλλά και του “Χαμόγελου του Παιδιού” να αυξάνονται τη στιγμή που οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του οργανισμού μάλιστα, αλλά και την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Χαμόγελο του Παιδιού για να γνωστοποιήσει την εξαφάνισή της, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ασφάλεια της 15χρονης βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς είναι πιθανόν να βρίσκεται σε μία επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει.

Αυτό είπε και το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η ανήλικη να έχει πέσει θύμα του κυκλώματος “loverboys”, εξηγώντας πως αυτό δρα και γιατί είναι επικίνδυνη η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Εδώ έχουμε μια περίπτωση που δεν είναι η μοναδική και πρέπει να κινητοποιηθεί όλη η κοινωνία. Η μικρή είναι εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση περίεργη. Μέσω των social media προσεγγίζουν κοπέλες οι οποίες είναι όμορφες, μπορεί να φανούν ότι είναι και ενήλικες. Στην αρχή πάει με τη θέλησή της. Όμως 15 χρονών κοπέλα με τη θέλησή της σε ένα κύκλωμα περίεργο που την πήραν δύο γυναίκες από το σχολείο και πήγαν στο μετρό και εξαφανίστηκε; Οι loverboys πουλάνε έρωτα σε κάποια κορίτσια, προσπαθούν να διαβάλλουν την οικογένεια και τα βάζουν σε μια αντίθεση προκειμένου να τα φέρουν με το μέρος τους“, είπε στο Open o πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: “15 χρονών, όπως και η άλλη ήταν 14 ή άλλο παιδί που είχαμε εμείς και προσπαθούσαμε να το τραβήξουμε από αυτά τα κυκλώματα… τα εκβιάζουν, τους δημιουργούν προβλήματα και στη συνέχεια δεν έχουν γυρισμό. Εδώ έχουμε μια τέτοια περίπτωση γιατί δεν γνώριζαν οι γονείς τίποτα για αυτές τις σχέσεις. Υποτίθεται ότι είχε μια σχέση φυσιολογική με ένα παιδάκι που δεν υπήρχε. Και το χειρότερο είναι ότι είχε βάλει την οικογένεια σε μια περιπέτεια. Θέλω όλοι μας αυτή τη στιγμή να είμαστε κοντά στην οικογένεια της Φ.

Για αυτή την περίπτωση καταλάβαμε την επικινδυνότητα και ζητήσαμε εισαγγελική εντολή γιατί αλλιώς θα είχαμε καθυστερήσεις. Όποιος γνωρίζει και οι άνθρωποι που είναι ενδεχομένως κοντά σε τέτοια κυκλώματα, σας παρακαλούμε”.

Συναγερμός από το Χαμόγελο του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης Φ, στις 20.04.2022 και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Η Φ. Γ. έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.60 μ. και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν nike και μαύρα αθλητικά παπούτσια nike.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ και για Apple κινητά .

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα