Εξάρχεια: ΜΑΤ σε πολυκατοικίες, συλλήψεις και κλασική μουσική στη διαπασών

Εξάρχεια: ΜΑΤ σε πολυκατοικίες, συλλήψεις και κλασική μουσική στη διαπασών
Εισβολή των ΜΑΤ σε πολυκατοικίες Eurokinissi

Κάποιος "τρολάρει" τις δυνάμεις των ΜΑΤ; Θέλει να εκφράσει την αντίδρασή του με αυτόν τον τρόπο; Άκουγε απλά μουσική χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει; Σε κάθε περίπτωση το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από ταινία και σηκώνει πολλές ερμηνείες.

Ενώ η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου βρισκόταν σε εξέλιξη, η αστυνομία το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση σε πολυκατοικίες στη Στουρνάρη, στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί αφού απαγόρευσαν τη διέλευση πεζών στους δρόμους των Εξαρχείων, έσπασαν είσοδο πολυκατοικίας με πολιορκητικό κριό και εισέβαλαν σε δώμα ταράτσας κτιρίου.

Μέσα σε αυτό το ομολογουμένως πολεμικό κλίμα, αίσθηση έκανε ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης σε μία από τις πολυκατοικίες όπου εισέβαλαν δυνάμεις των ΜΑΤ, μέσα από ένα διαμέρισμα ακουγόταν συνεχώς στη διαπασών κλασική μουσική.

Το περιστατικό φέρνει στις μνήμες μας εικόνες από τη Χιλή , όταν πριν από ένα μήνα, και συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα που επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαντιάγο, είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο όπου ακουγόταν η φωνή μίας γυναίκας – σοπράνο να σπάει τη σιωπή που επέβαλε το καθεστώς.

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον εορτασμό της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τη μεγάλη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ μέσα από τη Live blog πλατφόρμα του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα