Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου καπνού

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ(ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ(ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Το χρηματικό ποσό των 2.500.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα υπερέβαιναν οι διαφυγόντες δασμοί απ’ την παράνομη διακίνηση των κατασχεθέντων ποσοτήτων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση – τυποποίηση και περαιτέρω διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού.

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου και της ΟΠΚΕ, στην περιοχή του Ασπροπύργου, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, ηλικίας (62, 55, 31, 30 και 29 ετών).

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού και στον τόπο που συνελήφθησαν, προετοίμαζαν την κατασκευή παράνομου συσκευαστηρίου ειδών καπνού, προς περαιτέρω διακίνηση.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας σχετικά με τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία καπνού, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφιών.

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου καπνού

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση πληροφοριών, οι έρευνες οδήγησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, στην περιοχή του Ασπροπύργου, όπου αποκαλύφθηκε εξοπλισμός παρασκευής λαθραίων καπνικών ειδών, καθώς επίσης και «χύμα καπνός», που ήταν επιμελώς κρυμμένος μέσα σε σταθμευμένα επικαθήμενα, που έφεραν πινακίδες Βουλγαρικών Αρχών.

Από την περαιτέρω ανάλυση δεδομένων και ευρημάτων, προσδιορίστηκε η δράση και ο διακριτός ρόλος των κατηγορουμένων, στους τομείς της αποθήκευσης, τυποποίησης και περαιτέρω διακίνησης λαθραίων προϊόντων καπνού.

Επιπλέον, κατά την πορεία των ερευνών, εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής ενός κλαρκ από εταιρεία στην Ελευσίνα, όπου κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως 09 Φεβρουαρίου 2015, άγνωστοι είχαν αφαιρέσει 13 ανυψωτικά μηχανήματα.

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου καπνού

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 14 τόνοι λαθραίου καπνού (χύμα), μηχανολογικός εξοπλισμός και εργοστασιακά μηχανήματα παραγωγής και συσκευασίας καπνικών ειδών, 8 παλέτες, με φιλτροσωλήνες τσιγάρων, πλήθος κενών συσκευασιών, με τις ενδείξεις επώνυμων καπνικών προϊόντων, 15 επικαθήμενα φορτηγά, με πινακίδες Βουλγαρικών Αρχών, 12 φορτηγά αυτοκίνητα, τρία κλαρκ (ανυψωτικά), δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, γερανοφόρο όχημα με πλατφόρμα, λεωφορείο, καθώς και δίκυκλη μοτοσυκλέτα και συσκευή εντοπισμού θέσης (GPS).

Εκτιμάται ότι, απ’ την παράνομη διακίνηση των κατασχεθέντων ποσοτήτων, οι διαφυγόντες δασμοί θα υπερέβαιναν το χρηματικό ποσό των 2.500.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση τυχόν συνεργών τους, καθώς και την πλήρη διακρίβωση του εύρους της δραστηριότητάς τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network