Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική, Πύργο και Ζάκυνθο

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική, Πύργο και Ζάκυνθο
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε ύστερα από ένοπλη συμπλοκή μέλους του με αστυνομικούς, ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει συνολικά σε 23 συλλήψεις.

Μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε Ζάκυνθο, Πύργο και Αττική, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ζακύνθου, Πύργου και Πατρών, καθώς και ομάδα της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. Ειδικότερα, συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα (13 αλλοδαποί και 10 Ελληνες), ηλικίας από 22 έως 62 ετών, εκ των οποίων είκοσι δύο (22) μέλη του δικτύου (11 στη Ζάκυνθο, 7 στην Ηλεία, 3 στην Αθήνα και 1 στην Πάτρα), καθώς και ένας αυτόνομος διακινητής ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας εκ των συλληφθέντων μελών του κυκλώματος είχε εμπλοκή σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών, στις 22 Αυγούστου 2018, στη Ζάκυνθο και είναι προσωρινά κρατούμενος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σε αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης, 20 δοχεία αναβολικών ουσιών, 1.800 αναβολικά χάπια, 3 πιστόλια τύπου ρέπλικα, σουγιάδες, τα χρηματικά ποσά των 13.000 ευρώ και 5.000 λεκ Αλβανίας, καθώς και ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα