Έξι υδατοδρόμια έχουν αδειοδοτηθεί και ένα υδάτινο πεδίο

Έξι υδατοδρόμια έχουν αδειοδοτηθεί και ένα υδάτινο πεδίο

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η αδειοδότηση των υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Το συντομότερο δυνατόν θα δούμε να πετούν ξανά υδροπλάνα στη χώρα μας.

Με πιο γρήγορους ρυθμούς προχωρά η αδειοδότηση των υδατοδρομίων στην Ελλάδα, προκειμένου να δούμε, το συντομότερο δυνατόν, να πετούν ξανά υδροπλάνα στη χώρα μας.

Προ ημερών αδειοδοτήθηκαν τα υδατοδρόμια της Ιου, στις Κυκλάδες, του Βόλου (Οργανισμός Λιμένος) και τώρα του Ρεθύμνου Κρήτης (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης), ενώ σχετικά πρόσφατα είχε αδειοδοτηθεί και το πρώτο υδάτινο πεδίο, στο Κάνιστρο Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, που θα είναι ένα πλωτό υδατοδρόμιο.

Πρακτικά, τα υδατοδρόμια που αδειοδοτήθηκαν πρώτα, σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα, έχουν και άδεια λειτουργίας, μαζί με τις κατασκευές (οικίσκος, πλωτή προβλήτα) και ουσιαστικά είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα, πρέπει να περάσουν στη δεύτερη φάση, στην κατασκευή των ελαφρών υποδομών και στην άδεια λειτουργίας, κάτι που δεν θα αργήσει να συμβεί.

Ως προς τις εξελίξεις, αναμένουμε σύντομα και την αδειοδότηση στα Διαπόντια Νησιά, Ερείκουσα, Οθωνούς και Μαθράκι, ενώ προχωρά ο σχεδιασμός ώστε τον Σεπτέμβριο να έρθει το πρώτο αμφίβιο υδροπλάνο για δοκιμαστικά δρομολόγια.

«Η προσπάθεια απέδωσε τους πρώτους καρπούς σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και την ανάδοχο αδειοδότησης και αντίκλητό μας εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ». Η λειτουργία του θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά για τη χώρα μας, εφόσον βεβαίως αναπτυχθεί το δίκτυο υδατοδρομίων που δρομολογείται πανελλαδικά, ενώ θα ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν και θα δημιουργηθούν νέες ιδιαίτερα ελκυστικές τάσεις αναψυχής.

Η λειτουργία του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου επίσης θα καλύπτει κοινωνικές ανάγκες της πόλης μας, η οποία στερείται αεροδρομίου καθώς και τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αφού θα συμπληρώσει τη μεταφορική εξυπηρέτηση καθώς και τις ανάγκες της έκτακτης και επείγουσας μετακίνησης, όπως αεροδιακομιδή ασθενών, έρευνα και διάσωση, μεταφορά φαρμάκων κλπ.», ανέφερε η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, Ειρήνη Κουτσαλεδάκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα