Εξομαλύνεται η κατάσταση στις Καστανιές

Εξομαλύνεται η κατάσταση στις Καστανιές
ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΒΡΟΥ / ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΦΡΑΧΤΗ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MotionTeam

Διάσπαρτοι είναι πλέον οι μετανάστες που έχουν καταλήξει στον Έβρο-Πάνω από 24.200 αποτροπές από το πρωί του Σαββάτου έως και την Καθαρά Δευτέρα

Εικόνα εξομάλυνσης δείχνουν από το απόγευμα της Δευτέρας έως σήμερα οι Καστανιές στον Έβρο. Οι μετανάστες είναι διάσπαρτοι πλέον κατά μήκος του Έβρου σε μία προσπάθεια να περάσουν στην ελληνική επικράτεια χωρίς αυτό να έχει καταστεί δυνατό.

Στον κεντρικό Έβρο από την πλευρά της Τουρκίας, οι μετανάστες έχουν στήσει καταυλισμό, ενώ από χθες δέχονται πιέσεις οι περιοχές του Πέπλου και των Φερών. Επίσης σε αυτές τις σημεία όπως και στην υπόλοιπη συνοριογραμμή είχαν αναπτυχθεί πυκνές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού ακόμα και εθελοντές κάτοικοι και αγρότες και απωθήθηκαν όλες οι απόπειρες εισόδου.

Ενδεικτικό των πιέσεων που έχουν δεχτεί τα σύνορα στο μεταναστευτικό, είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας έχουν πραγματοποιηθεί 24.200 αποτροπές. Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν γίνει συνολικά 183 συλλήψεις εκ των οποίων οι 45 το τελευταίο 24ωρο. Οι τελευταίοι ήταν όλοι τους από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Νεκρό παιδί σε βάρκα που μετέφερε μετανάστες-Μηδενικές εισροές το πρωί

Ενδεικτικό της κλιμάκωσης των πιέσεων του Τούρκων προς τα ελληνικά σύνορα είναι και η απότομη αύξηση των εισροών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με πάνω από 1.300 εισροές τα τελευταία 24ωρα.

Μόνο την Κυριακή, εισήλθαν στην Λέσβο 518 μετανάστες, στην Χίο 253 και στην Σάμο 85. Τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν εισέλθει συνολικά 181 μετανάστες και την Καθαρά Δευτέρα, όλο το 24ωρο, εισήλθαν 94 μετανάστες στην Λέσβο και ένα νεκρό παιδί από βάρκα που βυθίστηκε και περισυνέλλεξαν οι άντρες του Λιμενικού, ενώ κατάφεραν να διασώσουν τους υπόλοιπους. Πρόσθετα, 79 έφτασαν στην Χίο και 92 στην Σάμο.

Από τις πρωινές ώρες σήμερα και έως αυτή την ώρα δεν έχουν καταγραφεί εισροές ενώ και το Λιμενικό έχει κάνει πολύ αυστηρή την στάση του, εμποδίζοντας τις βάρκες να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στα νησιά ωστόσο το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο και στους μετανάστες και στους κατοίκους. Χθες έγιναν τουλάχιστον δύο μαζικές απόπειρες μεταναστών από το ΚΥΤ Μόριας να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της πόλης, το πρωί και το βράδυ, που εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια, ενώ στην Χίο τα ξημερώματα μία αποθήκη που χρησιμοποιείται από ΜΚΟ, παραδόθηκε στις φλόγες από αγνώστους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα