Εύβοια: Ένα βρέφος μεταξύ των νεκρών από την κακοκαιρία

Εύβοια: Ένα βρέφος μεταξύ των νεκρών από την κακοκαιρία

Δραματικές οι εξελίξεις από τις πλημμύρες στην Εύβοια. Μεταξύ των νεκρών και ένα βρέφος 8 μηνών. Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί.

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια το βράδυ του Σαββάτου, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, αφού μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένα βρέφος 8 μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 στην τραγική λίστα των νεκρών έρχεται να προστεθεί και ένας 70χρονος., ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε πέντε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λέπτομέρειες.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Διρφύων, Γιώργος Ψαθάς, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, από την περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας, έναν 85χρονο άνδρα, μία 86χρονη γυναίκα και ένα βρέφος 8 μηνών, με την οικογένειά του να βρίσκεται στην περιοχή για διακοπές.

Όσο για τους δύο ηλικιωμένους, αμφότεροι εντοπίστηκαν νεκροί στα σπίτια τους από τις αρχές.

Όπως μετέφερε ο Δήμαρχος κ. Ψαθάς, η περιοχή των Πολιτικών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, όπως και των Ψαχνών. Πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες υπάρχουν τεράστιες υλικές καταστροφές, με σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνεχίζονται από την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων , ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός.

Σημειώνεται ότι από νωρίς τη νύχτα είχε γίνει στην Εύβοια μεγάλη κινητοποίηση με τις κατευθύνσεις και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν σε επιφυλακή από τις προηγούμενες ημέρες λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ο όγκος νερού που έπεσε ήταν πάρα πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι μεγάλες πλημμύρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα