Εύβοια: “Κάηκε” η σεζόν – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες, καμπάνια για τη στήριξη του τουρισμού

Εύβοια: “Κάηκε” η σεζόν – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες, καμπάνια για τη στήριξη του τουρισμού
Πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια Eurokinissi

Καμπάνια για τη στήριξη της Βόρειας Εύβοιας που πληγώθηκε από τις φωτιές μέσα από το #Support_Tourism_VoriaEvia - Τι ζητούν οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Τη δική τους διαδικτυακή καμπάνια ξεκίνησαν οι άνθρωποι που επλήγησαν από τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια για την προσέλκυση τουριστών και τη στήριξη του τόπου τους.

Μέσα από το hashtag “#Support_Tourism_VoriaEvia” καλούν τον κόσμο να επισκεφθεί τον τόπο με την αγωνία για την επόμενη μέρα να είναι παραπάνω από έκδηλη.

“Μέσα από τις σελίδες μας μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε ανάμεσα από ξενοδοχεία, studios και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Σας προτείνουμε να γνωρίσετε το μαγευτικό Πευκί, την Αιδηψό με τα ιαματικά νερά και τα Spa, τον Αγιόκαμπο, το Νέος Πύργος, τα Βασιλικά, τα Γιάλτρα ,τα πανέμορφα Ήλια, τις Ροβιές και την γραφική μας Λίμνη”, αναφέρουν.

“Επισκεφτείτε τα μοναστήρια στη Βόρεια Εύβοια, δείτε τα αξιοθέατα και τις διαδρομές, ανακαλύψτε αναμεσα από 40+ παραλίες τις καλύτερες και απολαύστε μέσα από έναν πλούσιο κατάλογο ξενοδοχείων , ενοικιαζομένων δωματίων και studios μπορείτε να βρείτε καταλύματα σε προσφορά και σε ιδιαίτερα καλές τιμές μέσα από πακέτα διακοπών. Η Εύβοια ήταν και θα είναι πάντα ένας ελκυστικός και προσιτός προορισμός διακοπών ιδανικός για τους νέους αλλά και για οικογένειες…στις πεντακάθαρες θάλασσες”.

Δείτε παρακάτω το διαδικτυακό κάλεσμα που κάνει ο τουριστικός οδηγός του voriaevia.gr:

Σχετική ανάρτηση έκανε και το Adventure Evia:

Για χαμένη τουριστική περίοδο στη Β. Εύβοια και για την ανάγκη ενός σχεδίου άμεσης ανασυγκρότησης της τουριστικής οικονομίας στην περιοχή, μίλησε άλλωστε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης.

Ο κ. Χέλμης έκανε λόγο για 100% ακυρώσεις  στα καταλύματα στη Β. Εύβοια αλλά και προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις τουριστικές επιχειρήσεις στο υπόλοιπο νησί.

Οι ξενοδόχοι αυτή την ώρα καλούνται να επιστρέψουν προκαταβολές ενώ στην ουσία έχει χαθεί το τουριστικό προϊόν στην περιοχή  γιατί εκλείπει πλέον και ο εναλλακτικός τουρισμός που ήταν πολύ σημαντικός και κυρίαρχος  σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα του νησιού.

“Ζητούμενο πλέον είναι να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να πάρουν χρήματα και να ξαναφτιάξουν τις επιχειρήσεις τους σε ένα μακροχρόνιο ορίζοντα και μια περίοδο χάριτος για 3 με 4 χρόνια”, όπως ανέφερε ο κ. Χέλμης .

Χαρακτήρισε άμεσα και υποστηρικτικά τα πρώτα μέτρα στήριξης που ανακοινωθήκαν αλλά τόνισε ότι προσβλέπει και στα συμπληρωματικά  μέτρα  που θα υπάρξουν για την στήριξη της τουριστικής οικονομίας καθώς προέβλεψε ότι η πτώση του τζίρου στις τουριστικές επιχειρήσεις της Εύβοιας τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολύ μεγάλη.

Εύβοια – Τουρισμός: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

Τι λένε ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων. Φεύγουν και οι λιγοστοί παραθεριστές που είχαν μείνει, παρά τις πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού, Θοδωρής Ρουμελιώτης, δήλωσε στην ΕΡΤ την Τετάρτη το απόγευμα πως οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής φτάνουν το 90%.

Πολλά τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ τα μεγάλο μέρος των πυκνών δασών της Βόρειας Εύβοιας που αποτελούσαν κίνητρο για τους επισκέπτες έχουν γίνει στάχτη. 

Ενδεικτική της καταστροφής, είναι και η εκτίμηση του καθηγητή Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιου Λέκκα πως από τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν “τα 300.000 τα ξεχνάμε από δάσος. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς”. Στα υπόλοιπα 150.000 στρέμματα, τόνισε, μπορεί το δάσος να αναγεννηθεί ή ν΄αναδασωθεί.

Πακέτο μέτρων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη μια δέσμη μέτρων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες της περιοχής να σταθούν στα πόδια τους. Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, πέρα από την αμιγώς οικονομική στήριξη η οποία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και η οποία αφορά και στις τουριστικές επιχειρήσεις, εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων που θα εισηγηθεί η “Επιτροπή Μπένου” για την περιοχή.

Σε αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων, συνολικής δαπάνης 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση ενός ειδικού προγράμματος προβολής της περιοχής της Εύβοιας. Το κόστος τής εν λόγω καμπάνιας θα υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα προβάλλεται ιδιαίτερα η Εύβοια στις Εκθέσεις στις οποίες μετέχει ο ΕΟΤ, χωρίς κόστος.

Παράλληλα για τις πυρόπληκτες περιοχές του νησοιού σχεδιάζεται και η αξιοποίηση του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” από την επόμενη χρονιά (2022). Προτείνεται επίσης η ίδρυση ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Εύβοιας στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων και, μετά από το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, η διοργάνωση ημερίδας για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού στην περιφέρεια Ευβοίας και τη γενικότερη συμβολή του τουρισμού στην αναγέννηση της περιοχής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα