Εύβοια - Μαρτυρία: "Δέσαμε παππού και γιαγιά στο δέντρο για να τους σώσουμε"

Εικόνα από τις πλημμύρες στην Εύβοια AP

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έζησαν τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια. Μάχη για τη ζωή τους έδωσαν οι κάτοικοι. Οι δραματικές στιγμές που βίωσαν.

Στους οκτώ είναι οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια, ανάμεσά τους κι ένα βρέφος 8 μηνών, τη στιγμή που οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους.

Η σφοδρή κακοκαιρία που ξέσπασε το βράδυ Σαββάτου (08/08) με ξημερώματα Κυριακής (09/08) προκάλεσε καταστροφές σπιτιών και τον εγκλωβισμό ανθρώπων στην περιοχή των Ψαχνών και των Πολιτικών, όπου οι κάτοικοι έζησαν συγκλονιστικές στιγμές παλεύοντας για τη ζωή τους.

Η Καλομοίρα Μπερτόλη, ένα από τα θύματα της βιβλικής καταστροφής στην Εύβοιας, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε η ίδια και η οικογένειά της:

"Με πήρε ο ξάδερφός μου στις 4.30 το πρωί και μου φώναζε "Πνιγόμαστε! Κάνε κάτι, σε παρακαλώ". Ήταν μαζί με τους γονείς του, έχουν άνοια. Ξαφνικά εκεί που κοιμούνταν είδαν νερό κάτω απ' την πόρτα, με το που άνοιξαν την πόρτα τους πήρε το νερό. Ήμουν στα 100 μέτρα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Κρατιόμουν απ' το χέρι με έναν άλλο θείο μου, το ποτάμι μας πέταξε πάνω σε ένα σύρμα, αν δεν ήταν αυτό θα είχαμε πνιγεί κι εμείς. Ο ξάδερφός μου έδεσε με ένα λουρί τον θείο, τη θεία και το σκυλί μας πάνω σε έναν φοίνικα και προσπαθούσε να την κρατήσει γιατί έφευγε μέσα στο νερό".

"Ήταν τα πυροσβεστικά, φωνάζαμε βοήθεια και δεν μας άκουγε κανείς. Τα πυροσβεστικά έφευγαν, προσπαθούσαμε να σωθούμε μόνοι μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Να φωνάζουμε βοήθεια και να μην μπορούμε να φτάσουμε. Κάποια στιγμή έσπασε κι ο δρόμος. Μετά από πολλές ώρες κατάφερε ένα πυροσβεστικό με αυτοθυσία να σώσει μωρά και γυναίκες. Τα δύο πυροσβεστικά στις 4.00 η ώρα μπορούσαν να σώσουν κόσμο και φύγανε, γιατί δεν μπορούσαν να το διακινδινεύσουν. Δεν έχει μείνει τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα. Όλα είναι μπάζα και λάσπη. Ούτε σπίτια, ούτε θάλασσα, ούτε δρόμοι", πρόσθεσε η κ. Μπερτόλη.

ΕΥΒΟΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS