Φώφη Γεννηματά: Βαρύ πένθος – Μεσίστια σημαία και μαύρα πανιά στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γεννηματά: Βαρύ πένθος – Μεσίστια σημαία και μαύρα πανιά στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ
Μεσίστια η σημαία στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ Dimitris Kapantais / SOOC

Κλίμα οδύνης και βαθιάς θλίψης επικρατεί στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝΑΛ μετά την είδηση του θανάτου της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Μαύρα πανιά και λουλούδια στην είσοδο του κτιρίου.

Ένα μαύρο πανί στην πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, μερικά λουλούδια, μια φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά στην είσοδο, αλλά και απέραντη θλίψη συνθέτουν το σκηνικό στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της, που συγκλόνισε τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή πολιτικό κόσμο, αλλά και τους απλούς πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη θλίψη τους για την απώλειά της.

Φώφη Γεννηματά Eurokinissi
Μεσίστια η σημαία στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ Dimitris Kapantais / SOOC

Η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ ένα μαύρο πανί μήκους δέκα μέτρων καλύπτει μία πλευρά της πρόσοψης του κτιρίου, σε ένδειξη πένθους.


Στελέχη επίσης του ΚΙΝΑΛ και απλός κόσμος έσπευσαν στα γραφεία και άφησαν λουλούδια, τόσο στην είσοδο όσο και στο γραφείο τους, τιμώντας έτσι τη μνήμη της.

Τα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής INTIME NEWS
Τα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής Dimitris Kapantais / SOOC

Πότε θα γίνει η κηδεία

Όπως έγινε γνωστό, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία από το πρωί της Τετάρτης να πει το δικό του “αντίο” στην άλλοτε πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, μία γυναίκα που πάλεψε με σθένος την ασθένειά της.

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Μάλιστα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος για την ίδια μέρα.

Η ταφή θα γίνει στις 2μ.μ. της ίδιας μέρας στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με δημόσια δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Φώφη Γεννηματά – Η γενναία μάχη με τον καρκίνο

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη στον Ευαγγελισμό πριν δύο εβδομάδες μετά την κρίση ειλεού, ασθένεια του λεπτού εντέρου η οποία προβλημάτισε ιδιαίτερα τους γιατρούς.

Ήρθε πρώτη φορά αντιμέτωπη με τον καρκίνο το 2008, όταν διαγνώστηκε με όγκο στο μαστό σε ηλικία μόλις 43 ετών. Η ίδια, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες που βίωναν αντίστοιχες καταστάσεις είχε αναφερθεί πολλές φορές στην μάχη της με τον καρκίνο, ενώ ουδέποτε άφησε την ασθένεια να τη καταβάλλει. Όπως ανέφερε η ίδια για το όταν νόσησε πρώτη φορά, “διαγνώστηκε Σάββατο, χειρουργήθηκε Δευτέρα” και μια εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι ενεργή.

Από τη δεκαετία του ’80 όταν και έχασε και τους δυο γονείς της, η ίδια δε σταμάτησε να εκφράζεται με δυναμισμό και να αναφέρει ότι “έχω μάθει να ζω την κάθε στιγμή, να χαίρομαι την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου και να δίνω ταυτόχρονα μάχες”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version