Φονική πλημμύρα στην Μάνδρα: Καλούνται 10 άτομα ως ύποπτοι

Φωτογραφία από τις πλημμύρες και καταστροφές στη Μάνδρα Αττικής
Φωτογραφία από τις πλημμύρες και καταστροφές στη Μάνδρα Αττικής EUROKINISSI

Τουλάχιστον δέκα άτομα αναμένεται να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, για παραλείψεις και πράξεις τους που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Στην τελική ευθυμία μπαίνει η έρευνα για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, καθώς ήδη «έφυγαν» οι πρώτες κλήσεις προς τους τουλάχιστον δέκα εμπλεκόμενους που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι. Με παραγγελία της εποπτεύουσα εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής τα συγκεκριμένα πρόσωπα καλούνται να δώσουν ανωμοτί κατάθεση για ενδεχόμενη τέλεση:

  • Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια
  • Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή
  • Σωματικές βλάβες
  • Παραβίαση κανόνων οικοδομικής

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.

Τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, είναι σε βαθμό πλημμελήματος ωστόσο αν ασκηθούν διώξεις η υπόθεση θα πάει σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και τις συρροής των πράξεων. Να σημειωθεί ότι η δικογραφία περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτ. Αττικής αρχές Σεπτεμβρίου και στάλθηκε στην εισαγγελέα λίγο πριν τις 15 Σεπτέμβρη. Τάχιστα η εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατος δικογραφίας και στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Για το θέμα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου έκανε την εξής δήλωση: «Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Μάνδρας: Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της καταστροφής

Μισή ώρα βροχής γέμισε ξανά με νερό τους δρόμους της Μάνδρας

Οδοιπορικό στη Μάνδρα - Το ποτάμι χτύπησε ξανά

Μάνδρα Αττικής: Το ποτάμι θα ξανάρθει

Στους 23 οι νεκροί στη Μάνδρα: Βρέθηκε ο αγνοούμενος, κατέληξε ηλικιωμένη

SHARE: