Φονικό στο Κορωπί: Ένα ερωτικό θρίλερ με απειλές και εντάσεις

Φονικό στο Κορωπί: Ένα ερωτικό θρίλερ με απειλές και εντάσεις
ΑΘΗΝΑ: Στον ανακριτή η 26χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε με πέντε μαχαιριές, την 35χρονη πρώην σύζυγο του συντρόφου της. Eurokinissi

Στο ερωτικό θρίλερ που κατέληξε στο φονικό στο Κορωπί, αναφέρθηκε η αδελφή του θύματος που τον Αύγουστο του 2016 σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών της

Ένα έγκλημα που συντάραξε την κοινωνία του Κορωπίου. Ένα φονικό που άφησε ανοιχτές πληγές, όχι μόνο στους ενήλικους πρωταγωνιστές, αλλά και σε τέσσερα παιδιά, που σήμερα προσπαθούν να αποκτήσουν ηρεμία στην καθημερινότητά τους. Το φονικό στο Κορωπί τον Αύγουστο του 2016, έμελε να στοιχειώσει δύο οικογένειες και απασχολεί ξανά την ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτό το ερωτικό θρίλερ, με κοινό παρονομαστή τον 44χρονο Γιάννη, τον πρώην σύζυγο του θύματος και μετέπειτα σύντροφο της κατηγορούμενης, η οποία πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ξεκίνησε να εξετάζει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

«Ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Ήταν ένα πρόβατο. Πέρα από το σπίτι και τα παιδιά της δεν ενοχλούσε κανέναν. Ήταν πολύ ήσυχη και ευγενική. Δεν θα έλεγε κάτι να ενοχλήσει κανέναν». Με αυτά τα λόγια η αδελφή του θύματος, που παρίσταται για την υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), ξεκίνησε την κατάθεσή της, περιγράφοντας την 35χρονη.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη μοιραία μέρα, όπως της τα μετέφεραν τα ανίψια της. «Τα παιδιά έτρωγαν σουβλάκια. Και τα δυο άκουσαν τη μητέρα τους να φωνάζει «βγες έξω από το σπίτι μου». Ώσπου να πάνε έξω, η αδελφή μου ήταν πεσμένη κάτω και η κατηγορούμενη από πάνω να τη μαχαιρώνει. Ο μικρός κρατούσε ακόμα το σουβλάκι του στο χέρι. Τα παιδιά προσπάθησαν να της πάρουν το μαχαίρι, το ένα χτυπήθηκε στο γόνατο. Η κατηγορούμενη την κρατούσε τόσο σφικτά που πήγε ο πρώην γαμπρός μου και τη χαστούκισε για να φύγει από πάνω της. Μετά τα παιδιά πήραν το μαχαίρι και το πέταξαν στο δίπλα χωράφι από όπου το βρήκε η αστυνομία» κατέθεσε και πρόσθεσε ότι τα παιδιά ενημέρωσαν την ίδια τηλεφωνικά. «Η γκόμενα του μπαμπά έσφαξε τη μαμά» ήταν τα λόγια που άκουσε από το τηλέφωνο.

“Τον έπιασε επ’ αυτοφώρω στο σπίτι της”

ατά την πολύωρη κατάθεσή της, την οποία η 30χρονη κατηγορούμενη άκουγε αμίλητη και με το βλέμμα καρφωμένο στο πάτωμα, η μάρτυρας αναφέρθηκε σε σωρεία περιστατικών που προηγήθηκαν του φονικού. Αναφέρθηκε στον Οκτώβριο του 2015, σχεδόν ένα χρόνο πριν, όταν η αδελφή της είχε πάει στο συνεργείο του πρώην συζύγου της για να πάρει χρήματα και η κατηγορούμενη της επιτέθηκε. «Φύγε από εδώ, μην πλησιάζεις το Γιάννη» είχε φωνάξει στο θύμα, καταλήγοντας και οι δύο γυναίκες ενώπιον των αρχών.

Λίγους μήνες πριν, η κατηγορούμενη είχε τηλεφωνήσει στην άτυχη 35χρονη και -σύμφωνα με τη μάρτυρα- την είχε απειλήσει ότι θα τους κάψεις. Χρονικά την ίδια περίοδο, το θύμα είχε ανακαλύψει ότι ο τότε σύζυγός της διατηρούσε σχέσεις με την κατηγορουμένης. Όπως είπε, «τον Ιούνιο του 2015 τον έπιασε επ’ αυτοφώρω στο σπίτι της. Είχε πει ότι θα ήταν για δουλειά στον Πειραιά, αλλά κατά τη διάρκεια μιας βόλτας που έκανε η αδελφή μου με τα παιδιά, είδαν το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι της. Τους είδε να ψήνουν και να γλεντούν. Πλησίασε και τσακώθηκε με τον άντρα της και η κατηγορούμενη βγήκε έξω και ζήτησε το λόγο, της επιτέθηκε φραστικά. Όταν η αδελφή μου γύρισε σπίτι, τού πέταξε όλα τα ρούχα».

Μάλιστα, κατά τη μάρτυρα, η κατηγορούμενη για ώρες περίμενε εξω από το σπίτι του θύματος, σε σημείο που γινόταν αντιληπτή, ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις ήταν πλέον καθημερινότητα: «Ένα βράδυ μέσα σε περίπου δύο ώρες είχε δεχθεί στο κινητό 80 κλήσεις. Η αδελφή μου ήξερε όμως, και δεν απαντούσε ποτέ».

Εισαγγελέας: «Πώς είχε χαρακτηρίσει ο πρώην γαμπρός τη σχέση του με την κατηγορούμενη;»

Μάρτυρας: «Ήταν μια επιπόλαιη σχέση και έλεγε ότι τα παιδιά της δεν ήταν δικά του. (…) Πριν το συμβάν είχε χωρίσει με την κατηγορουμένη και έμενε στο συνεργείο. Είχε καλέσει την αδελφή μου μήπως μπορέσει να του βρει ρούχα γιατί δεν είχε πάρει τίποτα μαζί του.»

Εισαγγελέας: «Τι την ώθησε να μπει στην αυλή με μαχαίρι; Το έναυσμα ποιο ήταν;»

Μάρτυρας: «Δυο μέρες πριν το περιστατικό, είδε δύο φορές τα παιδιά του, ενώ είχε να τα δει καιρό. Είχε πει εκείνος ότι είχε χωρίσει και ήθελε να τα δει. Μάλιστα, η αδελφή μου είχε πετύχει την κατηγορούμενη το πρωΐ να περιμένει έξω από το σπίτι.»

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και ο πατέρας της κατηγορούμενης, ο οποίος επίσης απέδωσε ευθύνες στον πρώην σύντροφο του παιδιού του. «Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που η κόρη μου, έμπλεξε με τον σύζυγο του θύματος. Ήταν η πρώτη της σχέση. Έμαθα για τη σχέση τους όταν η κόρη μου, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και είδα την κοιλιά της. Δεν μου άρεσε αυτή η σχέση, ήρθε και χώθηκε στο σπίτι μας και δεν ήταν και το καλύτερο. Ετοιμαζόντουσαν για γάμο γύρω στο τέλος του 2014. Εκείνος ήρθε στο σπίτι μας και έμεινε σε εμάς» υποστήριξε.

Η δίκη συνεχίζεται το νέο έτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα