Χαλκιδική: Πού εντοπίστηκαν οι νεκροί – ανάμεσά τους δύο μικρά παιδιά – 23 σε νοσοκομείο

Χαλκιδική: Πού εντοπίστηκαν οι νεκροί – ανάμεσά τους δύο μικρά παιδιά – 23 σε νοσοκομείο
Καταστροφή στη Χαλκιδική MotionTeam

Τραγικός είναι ο απολογισμός από το πρωτοφανές και σφοδρότατο χτύπημα της κακοκαιρίας στην Βόρεια Ελλάδα - Έξι τουρίστες νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά - 100 τραυματίες εκ των οποίων 23 νοσηλεύονται και ένας αγνοούμενος ψαράς

Πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε ανελέητα την Βόρεια Ελλάδα και ιδίως τη Χαλκιδική και μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με κυκλώνα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο πέρασμά του σκοτώθηκαν 6 αλλοδαποί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, τραυματίστηκαν 100 άτομα εκ των οποίων 23 νοσηλεύονται και ένας ψαράς παραμένει αγνοούμενος.

Εκατοντάδες ζημιές σημειώθηκαν σε υποδομές, επιχειρήσεις και σπίτια ενώ από τις ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης προκλήθηκε μπλακ αουτ σε δύο «πόδια» της Χαλκιδικής και θα χρειαστεί ολόκληρη η ημέρα για να καταστεί εφικτή ξανά η ηλεκτροδότηση. Έως 600 κλήσεις για παροχές βοήθειες, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, δέχτηκε η Πυροσβεστική και πραγματοποιήθηκαν 30 διασώσεις από κατοικίες και οχήματα. Εκατοντάδες οι αντλήσεις υδάτων, οι κοπές δέντρων και οι απομακρύνσεις αντικειμένων.

Ζημιές από την σφοδρή χαλαζόπτωση προκλήθηκαν στις καλλιέργειες στην Θεσσαλία, ενώ ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σημειώθηκαν και στην Ήπειρο.

Στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπου συντονίζει ο ίδιος τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για την όσο το δυνατό πιο σύντομη αποκατάσταση των πληγών που προκάλεσε η κακοκαιρία, ενώ συνεχή ενημέρωση λαμβάνει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά ο απολογισμός των θυμάτων:

Έχουν ανασυρθεί 6 νεκροί από τις κάτωθι περιοχές:

• Σωζόπολη 2 νεκροί (πρόκειται για οικογένεια Τσέχων παραθεριστών σε τροχόσπιτο στην παραλία της Σωζόπολης, το οποίοι ανετράπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, να τραυματιστεί ο γιος τους ελαφρά που έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πολυγήρου, ενώ ο 19χρονος εγγονός τους είναι καλά στην υγεία του).

• Νέα Πλάγια 2 νεκροί (πρόκειται για μία γυναίκα και τον 8χρονο γιο της από την Ρουμανία που σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε υπόστεγο ταβέρνας και τραυματίστηκε άλλη μία γυναίκα. Όλοι τους απεγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς, ενώ το παιδί κατέληξε κατά την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο).

• Ποτίδαια 2 νεκροί (ένας Ρώσος με τον δίχρονο γιο του καταπλακώθηκαν από δέντρο και σκοτώθηκαν. Τους απεγκλώβισαν εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο Ποτίδαια Palace).

Ένας αγνοούμενος (Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού από τις 23:30 χθες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για τον εντοπισμό 62χρονου αλιέα ο οποίος βγήκε στις 19:30 για ψάρεμα με σκάφος 8 μέτρων και έκτοτε αγνοείται. Κάλεσε το Λιμενικό η σύζυγος του και ενημέρωσε πως δεν είχε επιστρέψει. Έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από σκάφη του Λιμενικού, αλιευτικά σκάφη και ένα εμπορικό πλοίο με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα).

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τον θάνατο ηλικιωμένου στην Ημαθία, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές, δεν συμπεριλαμβάνεται στα θύματα της κακοκαιρίας, καθώς σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, πέθανε από παθολογικά αίτια.

Συνολικά 100 άτομα τραυματίστηκαν στην Χαλκιδική εκ των οποίων οι 23 νοσηλεύονται και στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν απλά οι Πρώτες Βοήθειες. Συγκεκριμένα, νοσηλεύονται 6 άτομα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, 12 άτομα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και 5 παιδιά στο Νοσοκομείο «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης.

Στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 140 πυροσβέστες και 44 οχήματα, ανάμεσά τους και η 2η ΕΜΑΚ.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για την κακοκαιρία στη Χαλκιδική μέσα από τη Live Blogging πλατφόρμα του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα